Motormuseets dag var idag söndag 19/8. I år var det riktig tur med vädret, de två senaste åren har det regnat, förra året småregn och småkyligt, året innan störtregn som upphörde en halv timme innan festen var över. I år lagom temparatur, solsken och lätt blåsigt, perfekt väder för evenemanget.

Själv var jag där med traktorn. Det blev en toppenfin dag med massor av folk och massor med fina fordon. Hade fullt upp nästan hela tiden att prata med intresserade och köra en runda då och då. Den fina Fordsontraktorn som stod närmast intill startades vid ett par tillfällen och körde en runda på sina järnhjul. Jag hängde på så vi blev en minimal traktorparad.

Inte mycket mer att orda om, bilderna får tala. Återkommer senare med lite film, när jag har redigerat.


15 kommentarer | Läst 12035 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare sön 19 aug 2012, 21:28
Där skulle man gärna ha varit!

Vad är den där vita raketen på tre hjul för nåt?
av huggarn82 sön 19 aug 2012, 22:55
det är väll en messerschmidt?
av totte sön 19 aug 2012, 23:20
Stämmer bra det, trehjulig bil med motorcykelmotor. Här kan du läsa mer om den: http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_KR200
av Slurfi sön 19 aug 2012, 23:41
Fina bilder som vanligt, känns som man borde vart där.
av totte sön 19 aug 2012, 23:48
Det hade varit kul, museet är synnerligen sevärt också, om man har det minsta intresse för motorhistoria. Brukar vara tredje helgen i augusti, så nästa år så.

Här kommer lite rörliga bilder:
av Skogshuggarn mån 20 aug 2012, 00:20
Härlig bild på Tiger 110án :-bd
av totte mån 20 aug 2012, 01:16
Var tvungen att googla för att vara säker på vilken bild :oops: Det där med motorcyklar är inte min specialitet, har ingen koll på modeller alls.
av Blivande snickare mån 20 aug 2012, 08:14
Måste nog masa dit mig nästa år tror jag! :smile:
av lfq mån 20 aug 2012, 10:04
Fin film, gamla maskiner är roligare än gamla bilar. Det var många fler typ uppfinnarjocke i farten förr. Speciellt den där där Mecano-inspirerade grävmaskinen skulle va kul att se. Om det finns liknande museumdagar här söderut ska jag nog passa på.
av totte mån 20 aug 2012, 15:31
Snickarn: Det tycker jag absolut du skall göra!

lfq: Grävmaskinen var riktigt skoj, men den såg inte ut att vara precis lättkörd. Det du har på nära håll är ju Motorns dag i Målilla, tyvärr kört för i år. Första helgen i augusti är det alltid, där finns nästan allt i gamla maskiner, motorer och fordon. Rekommenderas!
av lfq mån 20 aug 2012, 17:46
totte skrev:Snickarn: Det tycker jag absolut du skall göra!

lfq: Grävmaskinen var riktigt skoj, men den såg inte ut att vara precis lättkörd. Det du har på nära håll är ju Motorns dag i Målilla, tyvärr kört för i år. Första helgen i augusti är det alltid, där finns nästan allt i gamla maskiner, motorer och fordon. Rekommenderas!

Bra tips, det är ju inte långt från min skog och i förra veckan nämnde en granne det för mig men jag visste inte att den var så stor.
av Skogshuggarn mån 20 aug 2012, 19:52
totte skrev:Var tvungen att googla för att vara säker på vilken bild :oops: Det där med motorcyklar är inte min specialitet, har ingen koll på modeller alls.


En del av tjusningen med livet är att man alltid kan lära sig något nytt,,,, :lol:
av totte mån 20 aug 2012, 22:04
Skogshuggarn skrev:
totte skrev:Var tvungen att googla för att vara säker på vilken bild :oops: Det där med motorcyklar är inte min specialitet, har ingen koll på modeller alls.


En del av tjusningen med livet är att man alltid kan lära sig något nytt,,,, :lol:


Jomen och det är ju bra så man får nåt som ersätter allt man glömt. :mrgreen:

lfq: Målilla är väl ett av de stora evenemangen i "blandade motorbranschen", brukar vara väldigt mycket tändkulor och gamla traktorer och sånt. Hoppas jag skall ha möjlighet att åka dit nästa år, med eller utan traktor.
av lfq tis 21 aug 2012, 09:38
totte skrev:lfq: Målilla är väl ett av de stora evenemangen i "blandade motorbranschen", brukar vara väldigt mycket tändkulor och gamla traktorer och sånt. Hoppas jag skall ha möjlighet att åka dit nästa år, med eller utan traktor.

Bra, då får jag kanske chansen att se 2CV'n i verkligheten. Annars har jag varit på "Tändkulans vänner" som ibland haft utställning i Degeberga hembygdspark (i Ö Skåne).
av totte tis 21 aug 2012, 10:31
Jo, i Degeberga var jag 2010. I år var det inget i Degeberga, dom gjorde visst nåt arrangemang nån annanstans, men det var visst inte alls detsamma. Tydligen hade hembygdsföreningen höjt priset rejält för att hyra ut parken. Synd, det är en otroligt fin plats.