Åter till fastigheten för ögonblicket. Hänt lite både ute och inne. Där det synnerligen fula växthuset stod är det nu ett trädgårdsland uppfräst för nästa säsongs behov.


Och i går, tisdag, kom luckorna från IKEA som utlovat. Kvällen ägnades åt att bedörra skåpväggen och såga till och få dit passbitarna på båda sidor. Så nu är det projektet klart (fler finns).



9 kommentarer | Läst 7083 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av ananders ons 01 okt 2014, 17:24
Ser ut att vara relativt stenfritt för att vara Venestad.
av totte ons 01 okt 2014, 17:27
Tomten är nog utfylld med stenfri jord, det verkar inte finnas knappt nån sten alls just där. Annars är vi stenrika här.
av Uvskogen tor 02 okt 2014, 07:45
Roligt att ni är stenrika! :wink:

Annars så när jag ser din jordfräs och den mark du fräst upp så funderar jag om jag inte skulle klara mig med en sån där jordfräs för att hantera vår lilla åkerplätt? Med drivning och kanske små kedjor på så borde man komma långt. Det i behöver "plöja upp" är i förstone (kommande 10 åren) endast 50*50 meter kanske. Sen kanske jag får mer tid för bonden i mig, men inte än....
av Kse tor 02 okt 2014, 09:08
Hade hellre sett en liten fräs bakom lilltraktorn. :)
av totte tor 02 okt 2014, 12:04
Uvskogen skrev:Roligt att ni är stenrika! :wink:

Annars så när jag ser din jordfräs och den mark du fräst upp så funderar jag om jag inte skulle klara mig med en sån där jordfräs för att hantera vår lilla åkerplätt? Med drivning och kanske små kedjor på så borde man komma långt. Det i behöver "plöja upp" är i förstone (kommande 10 åren) endast 50*50 meter kanske. Sen kanske jag får mer tid för bonden i mig, men inte än....


Skulle nog säga nej. Inte en sån här fräs som saknar hjul. Det är ett ganska tufft jobb för en liten fräs bara att ta sig igenom och sönderdela en gräsmatta. Gammal grässvål på en åker är nära omöjligt. Även om du får det upplöjt först så tar det alldeles för lång tid med en sån här. Tog mig flera timmar att fräsa ett par hundra kvadrat i Degermyr.

En större sak med drivhjul och aggregatet bak skulle nog fungera, men det tar många timmar att fräsa över 2500 kvadrat.

Bild
av tallen100 tor 02 okt 2014, 13:53
Blir fin totte..

Uven, köp dej en Traktor någon gång :-w ;)
av axwell tor 02 okt 2014, 18:51
tallen100 skrev:Blir fin totte..

Uven, köp dej en Traktor någon gång :-w ;)


Kan bara instämma, PTO-drivna jordfräsar från Yanmar går inte av för hackor utan hackar upp den där plätten utan din ansträngning.
Nästa år blir det ännu bättre :!: :mrgreen:
av Uvskogen tor 02 okt 2014, 19:47
Ok! Får väl göra det då, kan ju inte skylla på penningbrist längre antar jag.. :mrgreen:
(fast det är iofs just det jag kan nu).

Efter älgjakten ska jag nog ta mig en tur uppåt Västerdalarna och provköra en variant, har fått en inbjudan till det ("lissnils").
av totte tor 02 okt 2014, 23:10
Tack tallen!

Jo, håller med, en traktorfräs är nästan alltid överlägsen. Och har man traktor kan man ju plöja och harva istället, det är nog väl så bra. "Gå-bakom-fräsar", oavsett typ, är trädgårdsredskap i första hand, för små ytor och där man inte kan eller vill köra in med traktor. En trädgårdsfräs som är stor nog att hjälpligt konkurrera med en mycket liten traktorfräs är fruktansvärt dyr, du får nog ett hyggligt traktorekipage för mindre. Äldre begagnade finns, kostar ofta för mycket, är vanligen svåra att få delar till och ofta ganska knepiga att reparera.