Jo, nån sa, Uvskogen tror jag, hoppas plankorna håller. Samma lilla tanke har svävat i skallen på mig, hur det går i långa loppet, så jag har förstärkt. Inte så bra heller att det bågnar för mycket, blir tungt att vinscha eftersom lutningen blir brantare. Så nu ser ramperna ut så här:



En 2"x2" rejält skruvad och limmad under varje planka för att stabilisera.

Så har jag fixat dit en liten säkerhetsdetalj på kärran:



En kättingslinga med en liten kabinhake som förhindrar att stödhjulet går i backen när (inte om) klämfästet släpper. Har ändå satt på nytt klämfäste, men lita på det, aldrig!

Hur många här har planslipat stödhjulet till kärran 8) ? Utom jag själv alltså, grannens den gången :oops: .

4 kommentarer | Läst 2713 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av axwell fre 08 jun 2012, 09:17
Jodå, nu har det även hänt mig att klämfästet var för dåligt åtdraget.
Tycker att det är mer lurigt med att inte dra upp vevningen rejält, centrumhålet i plasthjulet är inte längre cirkelformat.

Bra idé med säkerhetskedjan, patentsökt ?
av totte fre 08 jun 2012, 12:18
Jodå även det är lurigt, att inte veva upp. Och klämfästen är så utsatta så smörjer man inte gängan frekvent så känns det som man dragit åt ordentligt men det är rost och smuts i gängan som kärvar.

Nej inget patent, jag bjuder på idén.
av lfq fre 08 jun 2012, 18:14
Jag var också rädd att mina plankor skulle bågna för mycket så jag skruvade ihop en triangel till var planka. Den passar att sätta mitt under plankan.
av totte fre 08 jun 2012, 19:42
Funkar bra det med, just nu var det snabbaste metoden som gällde för mig.