Upprensning av rabatterna från förra årets vissna stjälkar är ett sånt där oundvikligt jobb på vären, i år några veckor senare än vanligt p g a den sena snösmältningen. Nu var det dags, hustrun har tillbringat en hel del tid med att kratta och klippa och dona.

Det är rätt många buskar som farit illa i vinter av all den tunga blötsnön som kommit i flera omgångar. Värst ankommen är en druvfläder, en rejäl gren som hade knäckts där. Gick ut med sekatör och grensåg, klippte en del gamla rosor och andra buskar men när jag kom till den här insåg jag att det var för klena grejor.
Beskärningsverktyg

Tuktad buske, ca hälften kvar


Mesta jobbet jag gjort har annars varit borttransport, grenarna ned till bäcken, annat till komposthögen.
Litet rislass med små grenar

Stort rislass med stora grenar

Avlastat vid bäcken

Ojdå!


8 kommentarer | Läst 4607 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare sön 20 maj 2012, 09:04
:lol: :lol: :lol: Fin avlastning på sista bilden! ;)
av axwell sön 20 maj 2012, 10:19
Eftersom du är i så gott skick att det är möjligt att fotografera och dessutom skriva senare, så tycks du inte ha suttit på kuskbocken vid incidenten!
av Blivande snickare sön 20 maj 2012, 10:26
Stål-totte har blixtsnabba reaktioner och hoppade av när det sket sig! ;) ;)
av totte sön 20 maj 2012, 12:12
axwell skrev:Eftersom du är i så gott skick att det är möjligt att fotografera och dessutom skriva senare, så tycks du inte ha suttit på kuskbocken vid incidenten!


Stämmer bra, jag gick vid sidan och styrde. Men jag har vält nån gång när jag suttit på också, det är inte särskilt dramatiskt. Eftersom jag håller i styret så åker fötterna undan åt sidan och så står jag där vid sidan om.
av Uvskogen sön 20 maj 2012, 19:27
Varför lägger du riset vid bäcken? Nåt särskilt skäl, typ boplats för nåt eller bara att det är ett bra ställe att lägga på?
av totte sön 20 maj 2012, 19:41
Ett bra ställe, ligger bra till, och där är en snårig "avsats" mellan åkern och själva bäcken perfekt ställe för ris och sånt.
av Uvskogen sön 20 maj 2012, 20:09
Undrade bara för att jag börjat göra rishögar i skogen, kört ut trädgårdsavfall dit också. Blir visst bra platser för harpaltar...
av JD 2006 sön 20 maj 2012, 21:13
Uvskogen skrev:Undrade bara för att jag börjat göra rishögar i skogen, kört ut trädgårdsavfall dit också. Blir visst bra platser för harpaltar...


Där har du rätt....hararna älskar såna ställen, därför brukar man göra sk. "hargolv" om det finns dåligt med gömställen för paltarna. :-bd