Det har tagit bra på snön, även idag har det varit en hygglig dag med runt +10. Rätt mycket barmark bakom huset där solen ligger på på em.



Här har vi en som tyckte att vädret inte var så dumt, trots att det var lite moln just då.



Grannen ringde mitt på dagen och undrade om han fick låna bil för att köra in till stan och skaffa delar till sitt avgassystem som ramlat ned. Han var tvungen att ha en skarvmuff, originalsystemet på hans VW Bora är nämligen gjort så att det måste skäras av för att få ut det. Och ut var han tvungen att få det för att det skulle gå att komma åt att svetsa fast fästet som släppt svetsarna på bakre röret.

Nu vet jag att det han har att svetsa med är en växelströmstrafo, så jag rekommenderade honom att komma upp med grejorna så jag kunde ta det med MIG:en. Så han lånade bil, for iväg och kom åter på eftermiddagen. Vid sjutiden ikväll hade han fått loss det och kom knallande med en skottkärra med avgasgrejor och det var snabbt och enkelt ihopsvetsat.

4 kommentarer | Läst 2878 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen sön 29 apr 2012, 22:20
Det var då för väl att det äntligen börjat töa hos dig! :smile:
av totte sön 29 apr 2012, 23:45
Uvskogen skrev:Det var då för väl att det äntligen börjat töa hos dig! :smile:


Kan bara instämma nåt alldeles väldigt mycket!
av lfq mån 30 apr 2012, 07:10
Det var en snabb omställning, från 1 m snö till barmark på en vecka eller två. Det gäller att vara förberedd när våren kommer så snabbt. Här nere i Småland är det dags att klippa gräset nu.
av totte mån 30 apr 2012, 11:37
Tja, barmark är att ta i, det är på solexponerade platser, annars är det jämnvitt ute på fälten ännu. Men visst har det tagit bra, känns äntligen som det skulle kunna ta slut nån gång.