Ja idag var det riktigt bra väder, det duggregnade bara, så jag knallade ut till byggplatsen och drog igång. Först lite pyssel med att renkapa några ändar på reglarna och skruva upp vindskivorna på gavlarna. Med det gjort så kunde jag sen börja skruva upp plåten. Det gick rätt bra, var inte ens så särskilt snett och vint, stämde överraskande bra med tanke på hur det gamla uthuset vridits och vänts åt alla håll av tjälen. Kl halv sju var alla plåtar uppe så jag kunde gå in, byta till torra kläder och äta en sen middag.

Utsikt från taknivå

Notera att första fordonet redan är inparkerat, stackarn har fått stå ute i regnet i veckor nu pga platsbrist

Utsikt över taken från toppen av komposthögen

Det som återstår nu är att dra i mera farmarskruv i plåten, hade för mig att jag hade en hel kartong, visade sig vara en tredjedels ungefär. Hoppas det inte blir nån större storm innan jag köpt mer och dragit i. Så skall det läggas en kantläkt med tätning mot plåten i överkanten för att hindra vattnet från att slå in baklänges när det regnar kraftigt.

Den sena middagen på lammfrikassé blev också taklagsfest, öppnade en pava rött och hällde upp snaps, avrundade med ett hyggligt glas grappa till kaffet. Mycket nöjd nu med att ha kommit så långt. Får se sen om det dröjer till nästa år innan jag sätter upp brädor.

11 kommentarer | Läst 8347 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JD 2006 lör 01 sep 2012, 21:45
Ser ju riktigt bra ut det där :-bd

Det är väl nu du kommer på att det blev liks förbaskat för litet som vanligt......
Brukar ju för det mesta vara så iaf.

Ha en trevlig taklagsfest :grin:
av ananders lör 01 sep 2012, 21:50
Det ser ju fint ut. Det blir nog inga problem att fylla det ytrymmet med "bra och ha grejer" också.
Trevlig taklagsfest.
av totte lör 01 sep 2012, 22:42
Hehe, jo, utrymmet är väl i stort sett fullbokat redan från början, stort nog finns inget förvaringsutrymme som är misstänker jag.
av huggarn82 lör 01 sep 2012, 22:59
serveras det nån god o välsmakande whisky på taklagsfesten månntro?
av totte lör 01 sep 2012, 23:10
Blir nog avrundning med en Bowmore skulle jag gissa, det är nämligen vad som finns i lager här 8) . För ögonblicket förtär jag en Primator, mörkt tjeck-öl :grin: .
av Slurfi lör 01 sep 2012, 23:42
Ser fint ut, noterar fasningen på nederhörnet, mkt smart.
av Uvskogen sön 02 sep 2012, 09:44
Kanonfint! Blir jättesugen på att bygga ett till tak jag också.
av Blivande snickare sön 02 sep 2012, 10:07
Skitfint! Det är många gånger som det behövs ett tak till! :lol:
av lfq sön 02 sep 2012, 11:16
Det är bra att kunna köra in/ut i bägge gavlarna, skulle önska det där jag backar in min minimaster. Det brukar bli några vändor innan den är på plats eftersom det är alldeles för trångt framför porten. Sen är det ju ofta så att det man behöver alltid står längst in. :surp:
av Uvskogen sön 02 sep 2012, 11:17
lfq skrev:Det är bra att kunna köra in/ut i bägge gavlarna, skulle önska det där jag backar in min minimaster. Det brukar bli några vändor innan den är på plats eftersom det är alldeles för trångt framför porten. Sen är det ju ofta så att det man behöver alltid står längst in. :surp:


Ha ha, det kan jag skriva under på, särskilt det där med att det man ska ha alltid ligger längst in. :wink:
av totte sön 02 sep 2012, 12:42
Jo så är det. Tänker ju "bräda" in det så småningom, men då blir det portar både bak och fram, skall inte ha nån "säckstation", det har jag nog av i gamla uthuset