Så var vårningen klar. Fräste som sagt i onsdags. På torsdagen la jag upp bäddarna för grönsakerna. Lite upphöjda bäddar är en stor fördel när det är lerjord som vi har här, det blir lätt för kallt och blött om man har helt plant. På fredagen gjorde vi i stort sett grönsakslandet klart, morötter, rödbetor, dill, persilja, sallas, spenat, svartrötter, kålrabbi, plantor av märgärt, lök -gul, charlotten, röd och silverlök, har säkert glömt nåt i uppräkningen.
Grönsakslandet, bortre änden skall bli potatis.


Lördagen blev det inte så mycket gjort tack vare den fruktansvärda blåsten, gick knappt att vara ute. Idag har vi planterat ut kålen och så har jag fått pären i jorden. Fårorna är uppdragna på bilden, har potatis på två ställen.
Borta under fiberduken finns en massa kålväxter, blomkål, broccoli, vitkål, spetskål och grönkål


Pären satta i andra landet och igenkört med kupplogen


Nu är det bara att vänta på att det börjar växa, ogräset alltså, det kommer alltid först.

8 kommentarer | Läst 5353 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JD 2006 sön 05 jun 2011, 23:01
Du tänker vara nyttig och leva på grönt till vintern:)
av totte mån 06 jun 2011, 01:41
Nåja, halvnyttig, fodras en hygglig köttbit också, nån veg(eteri)an lär jag nog inte bli. Gärna lamm och ren. Som nån sa: "Om det inte är meningen att vi skall äta djur, varför är dom då gjorda av kött?"
av huggarn82 mån 06 jun 2011, 05:31
Eller som han sa i grabben i graven bredvid: kor är ju bara förädlat gräs :wink:
av masterchief mån 06 jun 2011, 07:53
Tror man mår bäst av en mångsidig föda...
Något jag lärt mig av magåkomman i familjen är att destillerade drycker fungerar bäst :mrgreen:
De ville innan provtagningen att vi skulle koka vattnet ifall att,,,men tänkte som så att lika bra att gå på destillerat :lol:
Men som väl är så är vattnet ok 8)
av totte mån 06 jun 2011, 14:02
Det har jag tjatat om i evigheter när alla såna här dieter och sånt kommer på tal, väl blandad kost är det bästa. Givetvis utspätt med lagom kvantiteter bakteriedödande drycker. Vatten ibland är också bra, bara man inte missbrukar det.
av kalhygge mån 06 jun 2011, 21:33
Jösses - det va ju ingen dålig örtagård.. Kör du jordkällare för att bevara primörerna???
av totte tis 07 jun 2011, 01:24
Jodå, en sån där under köksgolvet, lucka i golvet. Var ett hål i jorden under golvet bara när vi flyttade in. Jag grävde ur, göt i botten och murade med leca. Blev en riktigt bra källare, håller runt 12 grader under sommaren, på vintern får jag köra ett frostvaktelement, när det blir riktiga köldperioder. Framför allt totalt råttsäker, inte en gnagare inne sen jag gjorde den.
av Slurfi tis 07 jun 2011, 07:41
totte skrev:Som nån sa: "Om det inte är meningen att vi skall äta djur, varför är dom då gjorda av kött?"

Bästa citatet.