Det har snöat ordentligt hela dagen, kommit mellan 15 och 20 cm, lite svårt att avgöra eftersom det har drevat en del. Traktorn var här tidig kväll och drog upp infarten. På gården var det nu såpass att det började bli besvärligt, så jag har nyligen kommit in efter att ha förnöjt grannarna med lite Gilson-musik. Den gamla tingesten puttrar på, genom alla drivor utan protester.

På fredagen var jag i Vännäs, fick hjulen på bilen balanserade. Det har varit lite skakigt sen jag fick på vinterhjulen och nu blev det då äntligen av. Var dessutom inne på bilverkstan, efter servicen för ett tag sen så har det lyst en lampa som påstått att krockkudden är avstängd. Visade sig att det sitter ett litet vred på utsidan av handskfacket, mot dörren, bara att slå på den, inte visste jag att det var så enkelt, står förmodligen i instruktionsboken :oops: . Finns förstås ingen människa som har stängt av den :lol: .

Annars har helgen bjudit på stillsam hemmavaro, surfat här när det har lyckats ibland mellan alla server error, läst ut en bok, och förstås eldat och burit ved, särskilt fredag kväll till lördag kväll. Var -31 när vi vaknade på lördagmorgonen, och sen höll det sig på -25 hela eftermiddagen, sen steg det som en raket, upp till -12 på två timmar. Lite traktorbygge har det också blivit som syntes i gaspedalsinlägget.

Har petat vidare med fjädrar och grunkor till det, blir nog färdig med gasreglaget redan denna månad :wink: .

4 kommentarer | Läst 2333 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Torparn79 mån 17 jan 2011, 12:06
kan väl vara så att någon tidigare ägare har haft barnstol på passagerarplatsen, då SKA man sätta airbagen ur funktion..
av stegmaster tis 18 jan 2011, 04:13
Torparn79 skrev:kan väl vara så att någon tidigare ägare har haft barnstol på passagerarplatsen, då SKA man sätta airbagen ur funktion..

Jovisst er det så, men det fanns vel inte airbag i bilarna när Totte kjörde rundt med barnstol?? :lol:
av Torparn79 tis 18 jan 2011, 10:56
stegmaster skrev:
Torparn79 skrev:kan väl vara så att någon tidigare ägare har haft barnstol på passagerarplatsen, då SKA man sätta airbagen ur funktion..

Jovisst er det så, men det fanns vel inte airbag i bilarna när Totte kjörde rundt med barnstol?? :lol:

menar du att dom hade uppfunnit bilbarnstolar på den tiden..?? :???:
jag trodde inte att "totte" var så ung.. :lol: :lol: :lol:
av totte tis 18 jan 2011, 17:44
Hörnu här ... :lol: !

Nå, det stämmer ju att den skall vara av om man har barnstol, men den var i funktion sen jag köpte bilen i somras, nån på verkstan måste varit och pillat på vredet för det var då som den plötsligt var avstängd.