Så var det dags för årets första ordentliga snöoväder. Vräker ner och blåser så det viner i knutarna. Traktorn har varit här en gång och plogat infartsvägen, premiär för året. Var till Vännäs mitt på dagen i ett tvunget ärende, annars är det en sån dag när man helst inte ger sig ut och kör. Var även inne på bilverkstan och hämtade mina nya vindrutetorkare, dom som finns på mackarna och påstås passa den här bilen gör inte det, dom är samtliga för omböjt hakfäste men min har rakt fäste. Verkstan hade inte heller hemma så dom fick beställa.

Inga direkta problem att ta sig fram då, men skulle tro att det drevat rätt ordentligt sen dess på många ställen om inte plogbilen gått.

Har kompletterat whisky-förrådet inför julen med en Dalwhinnie som jag just provsmakar. En mjuk och fin highland, mycket liten rökighet, en god omväxling till de ganska rökiga sorter som jag oftast dricker.


5 kommentarer | Läst 2804 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen fre 09 dec 2011, 19:11
Kul för dig som fått riktigt oväder. Här vart bara blaha av allt. Knappt 1 dm, ingen vind och på väg mot plusgrader. Bara skit med allt, fick inte ploga, inte prova nya bilen på allvar eller fara fram över vidderna med fyrbandaren. Inget. Å ingen ny god whisky har jag heller. Får titta på ditt foto i kväll.
av totte fre 09 dec 2011, 19:56
Ack, ack, vilket uselt liv :shock: :lol: ! Tror du skulle gilla Dalwhinnien, om jag minns rätt så ligger den i linje med din smak på whisky. Njut av bilden :twisted: !
av th fre 09 dec 2011, 20:39
Ett tips totte, om du skall åka till Amsterdam nästa vecka så kolla om de fortfarande har extrapris på Macallan Select Oak, det hade de för en månad sedan. Ett snäpp bättre än Dalwhinnie.
av Kse fre 09 dec 2011, 23:16
Dalwhinnie är ju en favorit, mjuk och go.
av totte lör 10 dec 2011, 01:12
th skrev:Ett tips totte, om du skall åka till Amsterdam nästa vecka så kolla om de fortfarande har extrapris på Macallan Select Oak, det hade de för en månad sedan. Ett snäpp bättre än Dalwhinnie.


Tack, skall hålla ögonen öppna för det!

Kse: Jo, tyckte det också från provsmakningen.

Snöfallet fortsätter, på garageplan hade det drevat ihop över en halvmeter kletig halvblöt snö. Hustrun skall ut i morgon fm så det blev en runda med slungan redan i kväll för att förbereda. Och traktorn har varit här en runda till.