Det tog sin tid innan den kom, uppenbarligen har dom däruppe sparat ihop och nu gick snöret på säcken av så alltihop ramlade ner. Började redan i går kväll med skottande, hustrun avsåg att köra till stan på julmarknad idag, så jag fick plocka ut slungan och skotta så jag kunde rangera om fordonen och få in Dieselnutte i carporten. Inte f-n blev det nån stadsresa, gick inte att ta sig nånstans idag, varken på vår infart eller landsvägen på förmiddagen.

Nå det blev Gilson-polka idag och fram på em kom traktorn. Strax efter att bilden nedan togs stannade han för att vi skulle byta några ord. Och så när han vred om nyckeln för att starta så sa traktorn "sqwrrt" ungefär, slut i batteriet, ja ni vet hur det låter. "Je trodd pajken had bytt batterien, ja ha då sett nybatterien stå därn", sa 'en Pelle. "Ha du laddarn å nå kaffe?". Så jag plocka ut batteriladdaren och vi kopplade på och så gick vi in och drack kaffe och snacka nån timme, Sen gick den igång.
Skottades kl 22 igår

Körde ner där med slungan igår kväll, runt halvmetern har det nog blivit



Strax innan den blev strömlös


6 kommentarer | Läst 3481 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 10 dec 2011, 22:35
Har han en skopa fram och plog bak!? Ett föredöme kanske :smile:
av totte sön 11 dec 2011, 00:08
Jo det är rätt bra, går bättre att ploga med bladet och enkelt att hiva undan med skopan. Annars brukar han ha slunga, men han vill inte ha den på förrän vintervägen har satt sig ordentligt, som han sa "he far bara in en massa j-lskap och brytpinnan far åt h-e". Och i den här tunga snön är slungan inte särskilt effektiv.
av axwell sön 11 dec 2011, 00:17
Uvskogen skrev:Har han en skopa fram och plog bak!? Ett föredöme kanske :smile:


Ja och dessutom 4wd på en relativt stor traktor ( i förhållande till våra).
av Slurfi sön 11 dec 2011, 00:44
Uvskogen skrev:Har han en skopa fram och plog bak!? Ett föredöme kanske :smile:

Så kör jag åxå nu första svängarna så man får bort nävstora stenar mm som kan ligga
i vägkanter osv efter sommarens hyvlingar.
Sen på med slungan.
av inkazar sön 11 dec 2011, 01:42
Bild


kanske vore något Torsten? :)
av Rlin ons 14 dec 2011, 16:48
Hjälps inte, men en Pelle är en vansinnigt behaglig människa..