På måndag skall släpet besiktigas, så jag tog i fatt med att se över först och främst bromsarna idag. Visade sig att vänsterbromsen knappt tog alls. Upptäckte att det inte gick att justera så den tog utan att den hängde på med bromsen lossad. Lite skumt verkade det, jag plockade av trumman och konstaterade att vajern var dragen nästan i botten. Felet var att vajern var så hårt injusterad så den inte hade spel att dra åt.

Justermuttern på vajeränden gick givetvis inte att röra. Så jag skar upp den med Dremeln och kunde sen rensa av gängan och dra dit en ny. Efter att ha släppt efter vajern en bra bit och sen justerat in med justeringen på bromstrumman så fungerade det hela. Beläggen såg ganska OK ut. Bromsvajrarna kommer att behöva bytas, höljena är skadade så rosten har fått fäste i stålspiralen.

Uppallad för service


En annan detalj att åtgärda var klämfästet för stödhjulet, som var totalt kass. Nytt var inskaffat kulle nu bara bytas. Efter att ha lossat bägge skruvarna så satt det gamla fortfarande fast. Visade sig att nån av nån anledning varit och lagt dit två svetspunkter i underkanten, av vilken anledning kan man verkligen fundera på. Nå, det vara bara att hämta en större hammare.

Fastsvetsat men på väg att lossna

Nytt fint fäste ditskruvat


Hjulbyte till sommardäcken ingick också i behandlingen. Kvar är att kolla belysningen och byta ut en del dåliga gummistroppar till kapellet. När jag hinner skall jag fixa till en del fläckar av ytrost och ge den en allmän uppsnyggning.

6 kommentarer | Läst 3747 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare ons 16 maj 2012, 22:14
Det skulle vara riktigt charmigt om du drog vagnen med traktor och hade 2CV:n innanför :D .
av totte tor 17 maj 2012, 01:59
Hehe du har dina idéer snickarn, tyvärr tror jag inte 2CV:n ryms på kärran :mrgreen:
av lfq tor 17 maj 2012, 07:41
Har också problem med släpet som fick körförbud pga det elektriska. Fick även rådet att byta kopplingen till kulan och hjulaxeln som var för rostig. Jag tror den är lite böjd också eftersom jag ibland har kört med dubbla tillåtna lastvikten. Men vad gör man när det är 30 mil att köra - inte kör man två gånger? Så nu är det bara att ta fram multimetern och kolla vilken ledning som är trasig. :cry:
av axwell tor 17 maj 2012, 10:54
totte skrev:Hehe du har dina idéer snickarn, tyvärr tror jag inte 2CV:n ryms på kärran :mrgreen:


Ja det har sina nackdelar med riktigt stora bilar.
av totte tor 17 maj 2012, 12:19
:lol: :lol: :lol: Poäng till axwell!
av Blivande snickare tor 17 maj 2012, 17:17
:lol: :lol: