November, årets uslaste månad. Grått, disigt, blött eller också nån slags vinter som ännu inte är vinter. Snö som kommer och försvinner, regn och blåst och frosthalka på morgonen, underkylt regn och långt som sju svåra år till våren. Ja i år har det hittills gått enbart på den grådisiga varianten, och somliga år kan det faktiskt bli riktig vinter.

Nå vi tog oss för att gå en hygglig runda i skogen idag. Ljust blev det aldrig, när jag tog bilderna i skogen så ville kameran ta på 1/4 s. Optisk bildstabilisering är bra.

Har ni sett att det finns en del mossor i skogen som är så intensivt gröngula att de ser nästan självlysande ut? Mitt i halvskymningen och grådiset så ser det ut som det var en solbelyst fläck mellan granarna.



Trots att det är så fuktigt och allmänt blött så är det inte mycket vatten i bäcken, det har inte kommit mycket nederbörd de senaste veckorna, bara varit fuktig och simmigt och småduggat. Det här är samma bäck som rinner under infarten hemma, nån kilometer nedströms. En av mina favoritplatser i skogarna här, nästan John Bauer-stämning av trollskog.



Det är trots allt rätt uppfriskande med en ordentlig skogpromenad, vädret är faktiskt värst när man sitter inne och glor ut på det, får man ut och röra sig lite så blir det genast bättre.

2 kommentarer | Läst 2029 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen sön 06 nov 2011, 18:06
Vilken fin skog "totte", ser ut lite som där jag har ett älgpass. Också en sån där mossig, lite trolsk granskog.
Håller med dig om det där blöta fast inget regn. Lika här, verkar som om grundvattennivån är väldigt hög av någon anledning.
av totte sön 06 nov 2011, 21:24
Jo, det här är en av de få bitarna gammal skog vi har kvar i grannskapet, har stått mycket gammalt övermoget och det har åkt ner det mesta under senaste decenniet. Hoppas vi får ha kvar den här ett tag till, det är inte så kul att promenera runt på hyggena och i risig ungskog. Grundvattnet är på topp här, men vi fick fruktansvärt med regn i september.