Det blev en tur med jyckarna i skogen på em idag. Har varit lite klent med det av olika anledningar, först var det för kallt, sen var det för besvärligt före, men tyvärr mest beroende på lättja, misstänker jag. Nå idag tog jag mig i kragen och masade mig ut.

Trots det kraftiga tövädret som var, så har det inte blivit nån riktigt skare, ett tunt hårt lager överst, sen mjuk snö nån dm och kompaktare snö nedanför det. Hundarna trampade ner den första decimetern, men tog sig fram rätt bra i alla fall, och med skogsskidorna var det inga problem att åka.

Typiskt var att efter att ha solsken under dagen så mulnade det på i samma stund som jag gav mig ut.

Avvaktar husses beslut om färdväg

Spår över hygget

Hemmet hägrar bortom trädridån


7 kommentarer | Läst 3812 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare sön 04 mar 2012, 17:58
Verkar som ryggen din blivit bättre?
av Uvskogen sön 04 mar 2012, 18:00
Så mycket snö! här är det nästan bart nu, men massor med is att halka på...
av totte sön 04 mar 2012, 19:07
Blivande ...: Jomenvisst, den är för tillfället rätt OK.

Uven: Vi satsar hårt här, har bådadera.
av trilla tor 23 aug 2012, 11:05
Söker i din blogg febrilt vart vi diskuterade skidorna som syns på bild här ovan... Vad har hänt med det inlägget? Eller sviker mitt minne mig?
av totte tor 23 aug 2012, 17:54
Kan det vara det här du menade: blog/totte/vad-som-idag-anl%C3%A4nde_b-3480.html
av trilla tor 23 aug 2012, 18:15
Precis den ja... Nu var det i mitt minne en ännu vidare utveckling i ämnet skogsskidor med olika leverantörer och så vidare. Men tusen tack.
Lite tidigt med skidfunderingar kanske men hipps vipps så kommer de vita... Du borde öppna en öst-västlig luftbro där du tog in dessa snödon och blev breschi-totte med hela svenska folket...
av totte tor 23 aug 2012, 19:13
Jomen, det är dags att förbereda sig, skall man skaffa nåt så brukar det ta sin tid. Har tyvärr inte möjlighet att öppna nån skidimport, mina fixades som en ren väntjänst, men att någon borde försöka hitta leverantör och importera såna här håller jag med om. Dom är faktiskt ruskigt bra som skogsskidor. Men bättre bindningar har jag funderat på, är lite svåra att knyta fast så dom sitter med den här remkonstruktionen.