Med all sannolikhet blir det så. Vi har nu en mycket intresserad köpare som har bjudit ett pris som vi kan acceptera.

Dom var här idag på förmiddagen en andra runda och killen hade sin farsa med sig, och det är helt klart att om det inte blir några mycket högre bud så blir det affär.

Vi har sett ut en del ställen nere i Skåneland, och så fort vi har skrivit på här så lastar vi oss i bilen och far ner och tittar närmare på dom. Så är det bara att bestämma sig för något och slå till och hoppas man inte blir överbjuden.

12 kommentarer | Läst 4103 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan lör 19 apr 2014, 20:27
Hur länge har ni bott där, och var bodde ni innan?
av Robertberg lör 19 apr 2014, 20:47
Kul att det verkar gå i lås!

Både Mangan och jag har ju erbjudit oss att hjälpa till med att trissa upp priset, vi väntar bara på en liten vink! ;)
av Uvskogen lör 19 apr 2014, 20:58
"totte" det låter verkligen roligt! K hoppar in här också och är glad för er skull! :smile:
av totte lör 19 apr 2014, 21:31
Tack, det känns riktigt bra nu efter all tid av ovisshet om det verkligen skulle lyckas.

Mangan: 25 år, ett kvarts liv drygt på det här stället. Åtta år i lägenhet i Umeå dessförinnan och dit kom vi från Asarum i Blekinge. Gunilla hade bott där sen länge. Jag bodde två år i Blekinge och innan dess ett par år i Vetlanda och än tidigare på födelseorten utanför Värnamo.

Rätt bra, efter ett kvarts liv på stället är det som att man känner sig lite klar och mogen för en lång och god slutfas med en rejäl nystart. Om vi lyckas hitta rätt ställe nu så stannar vi där tills dom får bära ut oss.

Hälsa K och tacka Uvskogen!
av Hugin sön 20 apr 2014, 00:15
Rubriken "Sista våren i Degermyr" låter som en roman (deckare) av Kerstin Ekman. Med skillnaden att - NU ÄR DET PÅ RIKTIGT!

Känns overkligt och spännande att du kastar ut oss i ett nytt äventyr som vi inte vet vart det leder!

Gratulerar till att ambitionen att förnya tillvaron verkar gå i lås!

Blir kul att följa resan framöver, förstår att aftonen i Degermyr är full av förhoppningar (och en inte så liten portion nostalgi - men mest framtidsspekulationer-).

Stort grattis, till er båda, för vi har underförstått att din livskamrat delar beslutet att det är dags att vända söderut.
av totte sön 20 apr 2014, 00:44
Tack Hugin! Jodå det här är ett beslut där vi båda är lika delaktiga och lika inriktade. Det var ju mer än ett och ett halvt år sen som tanken dök upp att flytta när jag blivit pancho och inget konkret längre band oss till trakten. Och nu är det väldigt nära att det är på riktigt!

"Overkligt" och "spännande" är två bra ord. Och visst kommer det att bli ett avsked som känns att lämna det här stället, men du har helt rätt, framtiden är det som mest upptar tankarna.
av Slurfi sön 20 apr 2014, 07:48
Spännande grejer, helt rätt att börja på nytt ställe när man har lust för det.
av lfq sön 20 apr 2014, 09:29
Gratulerar till en seriös spekulant, hoppas verkligen att affären går i lås. Men har man farsan med sig då är det nog på allvar.
av totte sön 20 apr 2014, 10:46
Jo, de är tveklöst allvarligt intresserade. Och hans farsa verkade vara en mycket bra man. Jag känner dessutom tjejens farsa, har köpt många hundra löpmeter virke av honom, en riktigt bra och hederlig trävaruhandlare. Var rätt kul när jag kunde tala om för henne att om ni köper huset så får du en fasad som din far har sålt, så huset går ju som i släkten.
av Blivande snickare sön 20 apr 2014, 15:36
:lol:
av Mangan sön 20 apr 2014, 16:33
Som den garvade bilhandlare Totte är vet han att det gäller skapa en personlig relation till kunden. Allt som man kan tänkas ha gemensamt skall noga påpekas, gör kunden positivt inställd.
av totte sön 20 apr 2014, 18:23
Som den garvade kund han är genomskådar Mangan tricken skoningslöst.