Äntligen blev det av att röja vägkanterna. Var påtänkt att ske redan förra våren, sen gångna hösten, men inte då. Men nu är det gjort. Min trogna lilla Husqvarna 125 R som fyllde 20 förra året strävar på och startar lika pålitligt varje gång. Funkar utmärkt till sån här klenröjning. Bra röjsågsväder i dag, mulet och runt 10 grader.

125:an får en välförtjänt tankningspaus ...

... innan det var dags att ta itu med resten


Det har blivit betydligt mindre jobb med kantröjningen sen jag byggde vägkantklipparen, nu slipper jag gå och vifta i allt småslyet som annars blir på vägrenen. Skall experimentera lite i år med att köra klipparen ett par varv från åkersidan för att ytterligare reducera röjningsbehovet.

2 kommentarer | Läst 5592 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen sön 15 maj 2011, 15:30
Håller vägen eller behöver du grusa den varje år?. Ser lite lerig ut nu, men det är ju vår i och för sig.
av totte sön 15 maj 2011, 16:47
Den har hållit sen 97, då la jag på 5 lass bärlager och 5 lass slitlager. Nu är det klart dags, eller snarare ett par år försent, den har varit i rätt knackigt skick ett tag. Alltihop vilar på lera så det man lägger på försvinner gradvis ner i underjorden och så jäser leran upp i mitten och vägrenarna pressa upp. Skall i alla fall på 5 lass slitlager i år, men inte förrän framåt mitten på sommaren, vill inte ha lastbilar med grus här förrän det torkat upp någorlunda. Borde egentligen ha lagt på 20 lass bergkross och sen grusat på uppe på det men det finns ju nåt som heter budget också.