Ja ni vet, den där alla småbitar hamnar, plåtbitar, kapändar, konstiga små fragment och allt annat som blir över. Blev en bra hög med "dravel" som det heter på vissa håll här i Västerbotten. Det är en hel del kvar ändå, det här är sånt som jag bedömer som i stort sett oanvändbart och i varje fall inte oersättligt på något vis. Har nog inte gjort nån genomplockning på de senaste decennierna.

Utsorterat gods


Måste bara fixa fram en kartong eller nåt och lägga det i för borttransport.

7 kommentarer | Läst 2589 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av D Brown tor 02 feb 2012, 05:45
Ser ut som perfekt utgångsmaterial att börja bygga en miniatyr 2CVtrac av.
av totte tor 02 feb 2012, 11:46
HA!
av Uvskogen tor 02 feb 2012, 12:13
D Brown skrev:Ser ut som perfekt utgångsmaterial att börja bygga en miniatyr 2CVtrac av.


Ja! Eller en fin mobil att hänga i taket som ständig inspiration :mrgreen:
av totte tor 02 feb 2012, 13:47
Bortskänkes gratis till hugade mobilkonstruktörer! Endast hämtning.
av Uffe tor 02 feb 2012, 16:38
Totte, tänk vad jobbigt när du om ett tag står iett nytt projekt och behöver just en sådan liten plåtbit som du kastat.....

Men jag förstår, man kan inte spara hur mycket som helst, till slut vet man ju inte vad man har! Har faktiskt ett par gånger råkat ut för att jag köpt en ny sak för att efter ett tag faktiskt hitta en i gömmorna, alltid efter att man använt den nyinköpta så att den inte går att lämna tillbaka.

//Uffe
av totte tor 02 feb 2012, 17:50
Mycket bra beskrivning Uffe, det är precis så det funkar. Hittade t ex rätt många nya borr i olika dimensioner, hemkomna på precis dom premisserna. Slött eller avbrutet, snabb koll, nä finns inte, köper, sen ligger dom där i en hög lika förb-t.

Ser nog förresten till att det finns fina små plåtbitar kvar. Men jag vet hur det är med det, när man behöver en liten stump så inte orkar man leta igenom skrotlådan, det blir plåtsaxen och klippa till ur en större bit.
av jan larsson fre 03 feb 2012, 00:58
då är "rätt" sorts 20L plåtoljedunk med avkrängbart lock praktisk att ha strategiskt placerad för att direkt kunna sortera ner uttjänt metallskrot i. t.ex. elektrodstumpar,skrotbult, plåtfragment,borrspån,lagerdelar,sågkedjor,m.m.
det har hjälpt mig att hålla bättre ordning på bra att ha skrotet.
jag använder likadan plåthink till att förvara söliga oljefilter i.
jag har långt ifrån perfekt ordning. men vissa detaljer hjälper mer än andra.
jag önskar fortsatt god tur med städningen. fynd är alltid kul att göra.