Nu skall det fula och oanvändbara uterummet rivas och ge plats för ett växthus utmed husfasaden.

Gode vännen Olle var här idag och hjälpte mig med första steget i processen. Jag började så smått igår med att plocka väck mattan, sån där heltäckningsmatta i rutor. Ett par bitar från vår före detta hörnsoffa kördes bort tillsammans med mattrutorna och ligger nu på släpet och väntar på att åka till återvinningen.


Olle kom vid elvatiden idag. Vi inledde med att ta upp brädgolvet, massor av riktigt bra virke i det, det var en och en kvartstumsbrädor. Längst ut mot ytterväggen hade det gått in fukt och var lite röta i ändarna så jag tog cirkelsågen och sågade av ungefär 15 cm in, vlket också gjorde det mycket enklare att få loss virket i relativt oskadat skick. Sen tog vi loss alla glasrutorna, något som blev rätt tidsödande och småknepigt. Plywoodskivorna på väggarna revs och vi gav oss slutligen på panelbrädorna.




Vi avlsutade för dagen med att bära upp glaset på vinden och stapla in golvbrädorna under tak. Virket i vägarna är till stor del rötskadat, inte mycket att ta vara på där. Nu inväntar vi någon dag framöver med förmånligt väder för att riva taket och stolparna.

6 kommentarer | Läst 2435 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av sundelius tor 04 feb 2016, 19:42
Gott jobbat totte :-BD
Får passa på med glada tillrop när jag förstår vad du gör, i vanliga fall är det mest mekande och då är jag lost :lol:
av totte tor 04 feb 2016, 22:34
:lol: Tackar! T o m jag själv begrep vad jag gjorde nu :mrgreen:

Skulle tillägga att det är oskattbart att ha hjälp när sånt här ska göras. I synnerhet glasrutorna hade varit näst intill omöjligt att få ut i helt skick på egen hand.
av Hugin tor 04 feb 2016, 23:10
... börjar förstå att du inte helt kan koncentrera dig på Emilia. Också vi andra har ju chefer, vilkas önskemål måste tillgodoses, och ibland prioriteras ... .
av totte tor 04 feb 2016, 23:18
Jomen så är det, duger inte att åsidosätta direktiven från högre ort. Men det går vidare med Emilia också, hann med ett par timmar där i kväll. Slipning och sånt som det ändå inte blir några roliga bilder av.
av Uvskogen lör 06 feb 2016, 20:30
Varför har det blivit rötskadat både i golv och tak? Bra med växthus, fick beställning på ett litet sånt idag, för kryddväxter och sånt. Tur jag sparat lite gamla fönster, nu kommer de til pass .
av totte lör 06 feb 2016, 22:08
Nej, taket verkar nog OK, syns inga fuktgenomslag där, men stolparna som bär upp det är illa rötskadade på utsidan. Dålig konstruktion helt enkelt, så vatten har kunna sippra in bakom panelen och i kanterna runt glasrutorna.

Gamla fönster är fina grejor för att göra ett litet växthus.