Lämnade alltså Magnus och Skåne på söndagen och for upp till Värnamotrakten. Känns lite konstigt att komma dit nu när morsan inte finns kvar. Har ju hälsat på där varje sommar i hur många år som helst. Nu skulle jag hälsa på några av hennes gamla vänner, folk som känns bra att hålla kontakt med. Trevligt var det, enda problemet var att jag efteråt var så fullmatad med kaffe och kakor så det gick åt lite magsyremedicin för att återställa balansen.

En småländsk idyll, grannstället till mina föräldrars tidigare hus:


Från Värnamo körde jag nordost mot södra Östergötland och den lilla orten Horn. Där finns en synnerligen trevlig liten camping. På denna återfanns Ferdinand (Masterchief) med familj och ett par gäster. Där blev jag som vanligt mycket gästfritt mottagen. Själv medförde jag en flaska intressant whisky,som Ferdinand och jag sen på aftonen gjorde vårt bästa för att avliva. Det lyckades inte helt, men ett hyggligt jobb gjorde vi. Summan av det hela blev en synnerligen trevlig kväll i förtältet till husvagnen.


Bull och Astor finns förstås på plats:

Nån har visst hittat nåt roligt på smart-fånen:

Godsägaren i slottsporten:


Avresan från Horn blev inte förrän vid ett-tiden på måndagen, efter den trevliga kvällen kändes det ganska förnuftigt att ta det rätt lugnt på förmiddagen. Var inte direkt bakfull men lite småseg, men efter förmiddagens vila och lunch så kände jag mig i god form igen. Men det var knappast läge att dra alla 90 milen hem utan jag siktade in mig på Grythyttan. Där bor en motorsågsbekant och han har ett loft inrett som gästlägenhet, så jag ringde och hörde om det passade att få övernatta, vilket gick bra så jag anlände dit frampå kvällskvisten.

Stiligt ställe:


Här övernattar man på övervåningen:


Tisdagen blev det sen långmarsch hem. Körde först mot Ludvika. Det var mitt i stan som mobilen ringde och Uvskogen sa att han var några mil hemifrån mitt. Ironiskt att vi befann oss några mil från varandras hem. Så det blev inget besök på någondera hållet i år.

Nå, jag fortsatte upp över Falun och Alfta till Bollnäs. Det var ganska odrägligt att köra då, den ena åskskuren efter den andra, sådär rejäla blötingar så man var tvungen att sakta ner rätt ordentligt. Det upphörde som tur var när jag kom utåt kusten och sen var det prima körväder resten av resan.

Tog avstickaren upp över Trönö där det blev fikapaus framför den gamla kyrkan. Mycket sevärd, vare sig man normalt gillar gamla kyrkor eller ej (gör jag inte i nån större utsträckning). Men här är bara stenarbetet värt att beskåda.


Därifrån kommer man sen ut på gamla E4 vid Kungsgården. Blev lite överraskad i år, tidigare har man kommit ut på E4 vid Enånger, men nu bara fortsatte den som lågtrafikerad bred fin väg och jag hamnade till slut inne i Hudiksvall. Så tydligen är det byggt klart ytterligare en bit helt ny väg söder om Hudik.

Inte mycket mer att orda om, sen var det marschfart hem som gällde och jag anlände hem i hygglig tid vid åttatiden på kvällen. En mycket trevlig resa har det varit, främst för alla trevliga människor jag träffat. Vädret har ju inte varit det bästa, mycket regnskurar och inte särskilt varmt. Att det inte är så varmt är ju ingen nackdel när man skall köra, även med AC kan det bli rätt svettigt när solen ligger på hårt. Men regnskurarna kunde jag gott varit utan. Har väl haft rätt hygglig tur ändå, det har hållit uppe ganska bra när jag varit på besök på de olika ställena.

Så jag är alltså väldigt nöjd och belåten och som vanligt är det skönt att komma hem efter nästan två veckor på rull och högst två nätter i rad på samma ställe. Hemma finns ju också en massa jätteroliga saker att göra som att klippa gräs t ex, något som jag gjorde igår. Packa ur bilen har jag också hunnit.

Och nu har då alltså hustrun givit sig iväg för en knapp vecka i Skånes vilda nejder så nu är det jag och djuren som sätter dagordningen här.

6 kommentarer | Läst 4607 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare lör 21 jul 2012, 20:46
Hur gick det med meteoritskyddet?

Finns inget roligare än att köra moped när det regnar riktigt ordentligt :) (om man har torra kläder med vill säga) .
av totte lör 21 jul 2012, 22:18
Avlämnades i Västergötland på nervägen, har känts lite oroligt sen dess.

Jag måste säga att jag är dj-t glad att jag slapp göra resan med moped, hur roligt det än är.
av Blivande snickare lör 21 jul 2012, 23:09
totte skrev:Jag måste säga att jag är dj-t glad att jag slapp göra resan med moped, hur roligt det än är.

:lol: :lol: :lol: :lol: Kvällens garv!
av Thunborg sön 22 jul 2012, 18:53
Ha ha din whiskey hjälpte jag till att avliva kvällen efter :) det var inte mycket kvar så jag förstod att ni hade haft det trevligt , men den smaka inte illa ;) vi åkte två gånger genom Kristianstad , synd att man är så blyg :)
av th mån 23 jul 2012, 00:37
När du var i Grythyttan, tog du inte en sväng om gästgivaregården? Jag åt förlovningsmiddag där för ett antal år sedan och beundrade porträttet av av Carl-Jan i helfigur samt toaletterna med handfat av svart skiffer.
av totte mån 23 jul 2012, 12:49
Thunborg: Bra, då vet jag att skvätten inte står och blir avslagen, var som sagt inte så mycket kvar, men den hamnade ju rätt nu. Den var faktiskt riktigt bra, hade inte smakat den innan. Blyg, du? Jag har väl hört vissa saker som pekar på motsatsen :shock: :lol:

th: Nej tyvärr hade jag inte tid till det. Har dock skakat hand med Carl-Jan en gång för många år sen, man frotterar sig i kändisvärlden.