Den avslutande delen av min lilla reseberättelse kommer här. Jag startade alltså på fredag förmiddag från Värnamo. Målet var Målilla och Motorns Dag, men först skulle jag upp till Österbymo i södra Östergötland. Där bor nämligen en av mina Citroënbekanta, Tompa, som bidragit med massor av diskussioner och bra tips i min byggtråd på Citroënakuten och också med många bra delar, startmotor, fälgar till framhjulen och elgrejor.

Notera regnumret på den fina 2CV:n.

En hel del gamla bilar fanns uppställda i lagården, både egna och andras:


Efter fika, rundvandring och mycket trevligt prat så for jag åt sydöst och Målilla. När jag anlände var resten av motorsågsgänget där och hade packat upp. Jag ställde upp de två sågar jag hade Homelite ZIP 6 och en Partner R19.



Homelite närmast, R19 framför den:


Målilla är en mycket mer blandad tillställning än Tändkulan i Degeeberga som jag var på i fjol. Här finns det också bilar, motorcyklar och mopeder och dessutom veteranmarknad, massor av folk som sålde gamla delar till det mesta samt begagnade verktyg och annat.

På kvällen blev det förstås party, somliga åkte ståndsmässigt dit:


Lördagen bjöd på mycket fint väder soligt och varmt, mycket folk och god stämning. Vi sågade, pratade motorsåg, åt lunch, fikade och så gick man ju några svängar och tittade på alla grejor, pratade med bekanta och hade allmänt sett mycket roligt.

Så tar vi en liten bildkavalkad:






Även på lördagkvällen var det förstås trevlig samvaro:

Några deltagare:


Söndagen blev blöt, mycket blöt, tyvärr. Störstskurar som avlöstes av småregn emellan. Fram på eftermiddagen blev det dock lite uppehåll. Vi hade som tur var ett partytält att sitta i, men vi fick hänga upp presenningar på för att det inte skulle blåsa in regn från sidorna.

Det blev ganska lerigt på sina ställen. Magnus husvagn stod så till att den fick bärgas med en ärevördig traktor.


Vid fyradraget lämnade vi Målilla. Trots regnet på söndagen så var det en otroligt kul helg, massor av intressanta maskiner, massor av trevligt folk och en fantastiskt fin hembygdspark. Det som saknades, jämfört med Degeberga var den fina bäcken som rinner där, det ansåg i alla fall Näva, som gillade bäcken väldigt mycket.

Från Målilla åkte jag norrut till Björsäter och Hemsjö Östergård. När vi stigt ur på planen så kommer det ur huset ut två herrar. Den ene var förstås Ferdinand (Masterchief) och den andre var Thunborg, en rejäl överraskning för både Ferdinand och för mig. Thunborg och Skotartjejen hade kommit på oväntat besök, mycket trevligt. Så för tredje kvällen i rad blev det party, först kräftor och senare på kvällen goda köttbitar med massor av förträffliga tillbehör.

Ferdinand öppnar en kartong innehållande material för välkomstdrinken:

Hög stämning framåt aftonen:


Det blev till att sova ut ordentligt, äta frukost i lugn och ro och så gick vi en hygglig hundpromenad på förmiddagen innan jag till slut framåt ett-tiden gav mig iväg hemåt.


Om hemresan är sen inte mycket att orda, var lite seg i början, men efter några raster och lite mat så kom jag in i trallen. For över Köping, Fagersta, Avesta till Gävle och sen blev det E4:an hela vägen hem. Inte det roligaste men vid det här laget kändes det inte som läge att ha mera roligt på resan, nu var det dags att komma hem.

Därmed så var årets semesteresa slut och nu väntar jobbet igen på måndag, skulle behövt lite semester nu egentligen.

4 kommentarer | Läst 5442 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi lör 13 aug 2011, 19:40
Mkt skoj maskiner på den träffen, startades Wankeln?
av totte sön 14 aug 2011, 00:51
Slurfi skrev:Mkt skoj maskiner på den träffen, startades Wankeln?


Vet inte säkert, den var inte igång när jag var där, men jag tror att den var körklar. Kan ju nämna att vi hade en Wankel-motorsåg och körde med, Dolmar KMS4. Kan avnjutas på denna video:

http://youtu.be/14sTCNJ1AM8
av Kse sön 14 aug 2011, 05:55
Riktig roadtripp! Kul att se besök hos så många forummedlemmar.
av Slurfi sön 14 aug 2011, 09:21
Kollade just filmen men blev lite besviken, jag hade väntat mig tokvarv på wankelsågen.
Nåja, får väl vänta tills nån kommer med turbindrift.