Onsdag till fredag ägnades åt släkten. Kusin i Nymölla, dito i Svängsta samt en i Karlshamn.

Kusin och två hundar vadar i havet:


Annan kusin på sin nya fyrhjuling:


På fredagen var jag på besök hos äldsta kusinens son, som lovat mig att få en gammal svarv av mindre modell. Något glapp och i behov av renovering, får se vad som kan göras med den. Blev något knökigt i bilen efter inlastning, där var ju redan nio motorsågar plus semesterpackningen.


Händelserna en smula i föväg, avlastad svarv vid hemkomsten:


Sent på fredagskvällen återvände jag till Magnus, övernattade och på lördagen gav vi oss iväg på utflykt nedåt Österlen. Det är bra mycket roligare att åka runt med någon som känner trakten så väl och hittar alla småvägar och trevligheter.

Det här är Höge väg, ett enormt stenarbete som gjordes under femtio år från sena sjuttonhundratalet. Man byggse alltså en hög vägbank för att skapa en uppfart till Malteholms slott som ligger uppe på åsen.



En särskild sevärdhet är förstås Magnus egen tobaksodling, av vilken han fabricerar eget snus. Kvaliteten är god, smaken ganska tobakspräglad.


Vacker bild på Magnus och Filip:


Lämnade Skåne på söndaförmiddagen med sikte på först Värnamo och sen upp mot Östergötland. Om detta och hemresan berättas i det kommande, avslutande kapitlet.

5 kommentarer | Läst 3685 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av D Brown fre 20 jul 2012, 21:46
totte skrev:
Bild


Ser ut som en ordinär tjuvbil på väg österut, vita Opeln hade vart ännu mer passande :lol:
av Tosca fre 20 jul 2012, 22:51
En filt är oftast bra att ha, kanske inte för att dölja godset för polisen utan snarare för buset.
av Uvskogen lör 21 jul 2012, 08:22
Ingen vakthund i bilen?
av totte lör 21 jul 2012, 12:42
Hehe, jo jag tänkte på det ibland under resan, hur f-n förklarar jag det här om jag åker i en poliskontroll? Hade faktiskt ett skynke över sågarna, mest för att inte grisa ner andra grejor, men också för insynen. Problemet är ju att buset inte begriper att dom här gamla sågarna är värda praktiskt taget noll, det är inga rariteter så dom är inte mycket värda ens som samlarobjekt.

Ingen hund i år Uvskogen, fick skälla själv.
av Blivande snickare lör 21 jul 2012, 20:34
D Brown: :lol:
Totte: Äsch än är ju bilen bara halvfull...Fanns det ingen öststatare som ville hjälpa dig stapla grejerna? :D
Dom kan stapla så det ryms dom...