Som Uvskogen kommenterade förra rapporten så tog jag med mig solen på resan. Det lyckades inte varenda dag, hade några gånger som det var regnskurar men mestadels var det riktigt bra väder där jag höll hus, med ett undantag som jag återkommer till.

Jag körde alltså på lördagen från Värnamo ner till Svängsta i Blekinge, ni vet där ABU håller hus och gör fiskegrejor. "Dom tyngsta och längsta med grejor från Svängsta", löd reklamen på 60-talet. En av mina kusiner bor där och hos honom övernattade jag till söndagen, då det blev vidaretransport till Nymölla på nordöstra Skånekusten för besök hos ytterligare en kusin, boende i en väldigt fin liten Skånelänga. På bilden ser ni också den största och fegaste hunden. Hon är livrädd för alla främmande och håller sig konstant på minst fem meters avstånd.



Sen på måndagen blev det dags att åka till Magnus (Mange). Där var det i stort sett fullt hus redan, vår holländske motorsågsvän Jack med hustru Wilma och dottern Bianca var där. Min osvikliga intuition för väsentligheter ledde till att jag anlände precis lagom när grillen var redo.

Magnus och Jack

Anette och Wilma




Hos Magnus lämnade jag den McCulloch 35 som jag hämtat upp i Dalarna hos Daisie. Lite kedjor och reservdelar ficka jag tag på också, ny kedja till Jonsered 621 och min gamla Homelite SXL 12 och kopplingstrummor till båda dessa. Lyckades också att hitta en hyfsad kedja till min Homelite ZIP 6, det är en 7/16" delning på den, inte det lättaste att få tag på numera. En Partner R19 blev också min, den skall jag renovera nån gång i vinter så den är klar tills vårens vedlass använder.

Magnus söner, Tim och Filip hade fått en ny leksak:


En "bil" byggd på ett chassi till en åkklippare och med en Jonsered sågmotor som drivkälla. Gick bra, lät för jäkligt, det rådde vissa restriktioner på hur mycket som fick köras med ekipaget.

På kvällskvisten for Magnus familj och jag till havet ute vid Yngsjö. Magnus, Nalle (springer spaniel) och grabbarna badade, undertecknad, Näva samt Anette förklarade oss som badkrukor och stannade på landbacken. Det var rätt kyligt i blåsten och 19 grader i vattnet är alldeles för lite för mig.



Drottningen betraktar undersåtarnas nöjen:


En del motorsågsskruvande blev det på tisdagen:


Och tillsågning av en bordsskiva för husvagn:


Magnus har bytt traktor:


Jag stannade en natt till. Besöken hos Magnus är alltid roliga, intressanta och mycket händelserika, förutom gästerna som var där så kommer det grannar och folk med trasiga sågar, det är full aktivitet mest hela tiden. Jag hann även med att hjälpa pojkarna med att fixa en punktering på motorsågsbilen. Tack Magnus med familj och alla andra för dessa fantastiskt roliga dagar.

Övernattning till onsdagen blev det, och frampå dagen for jag åter bort till Karlshamn för ett kort besök hos en tredje kusin och till slut åter upp till Värnamo och gamla mor. På torsdagen blev det besök och fika hos vår förträffflige forumist Huberthus Vessla d.y. aka Vesslan. Även i fjol träffade jag Vesslan, då hade familjen änu inte flyttat ut till gården de köpt, men nu var de där. Mycket hade hänt sen sist, huset tillbyggt, fliseldning och flisförråd ordnat i det närmast belägna uthuset, en större Fergusson-traktor anskaffad och annat smått och gott.

Hus med nytt tillbygge


Uthus med panncentral och nybyggt flisförråd till vänster


Godsägaren själv


Även Vesslan bidrog till motorsågsamlarna, en Stihl från 50-talet fick jag med mig, den har senare lämnats i Magnus goda händer. Tack för kaffet Vesslan! Det var mycket trevligt att träffas även i år och jag är imponerad över hur mycket ni har hunnit med på stället sen sist. Det blir ett verkligt fint boställe av det det här.

Där stannar vi för den här gången. På fredagen blev det resa till Målilla, med en liten omväg via Österbymo och därom förtäljes i kommande avsnitt som också innehåller fler skogsforumister och som blir det avslutande.

0 kommentarer | Läst 1990 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D