Från Selbu körde jag alltså söndag em, väg 705 ner mot Brekken för att sedan fortsätta in i Sverige mot Funäsdalen. Det är en synnerligen sevärd sträcka först ner i djupt skurna dalar med skogklädda branta höjder vide sidorna och sedan upp på fjället.



Körde ett bra tag efter en Citroën 2CV, av lite nyare modell som kunde hålla rätt god fart.


Jag fortsatte sen i Sverige ned mot Särna och Trängsletsjön till mitt "stamställe", där jag övernattade i bilen, efter att ha lyft ut motorsågarna, hade fem stycken med mig.

En sån här rastkoja, kallad "slogbod" är väldigt bra, särskilt när det regnar, vilket det gjorde på kvällen. Då sitter man där varm och torr vid brasan.


Nästa dag körde jag Västerdalälven ner till Vansbro och var och hälsade på Åke Bäckman, backman här på forumet. Blev bjuden på fika, tittade på sågar och lyckades dra på mig själv några till. Jonsered 621 nr 2, Jonsered 50 och en reservdelssåg SOLO 70, som jag har en med brusten vevaxel.

Från Åke blev det sedan marsch ned till Västergötland, Vartofta utanför Falköping. Det var där jag skulle leverera ett Citroën-tak som ursprungligne var avsett att lämnas över på Citroën-träffen i Gränna, dit jag ju aldrig kom.

Nå, det var ett sevärt ställe jag hamnade på, ett helt hus fullt av 50- och 60-tal.


Kan tillägga att taket i gästrummet var målat som franska flaggan. Trevligt var det på kvällen, god mat samt elefantöl och Gammeldansk.

Det var alltså på måndag den 9 juli jag anlände till 60-talet och jag lämnade det på tisdagförmiddagen, inte allt för tidigt, eftersom det tog ett tag att hämta sig efter aftonens intag. Nykter och ordentlig tuffade jag iväg. Ett stopp i Jönköping blev det sen, där jag hälsade på en äldre dam, en av min mors gamla vänner. Sen blev det E4 neråt och över mot Älmhult och Kristianstad där Magnus (Mange) bor.


En utflykt ned mot havet han vi med:


Hos Magnus övernattade jag och fortsatte sedan dagen efter till en av mina kusiner som bor inte låmngt därifrån, i Nymölla.

Fortsättning följer ...

10 kommentarer | Läst 5109 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare tor 19 jul 2012, 21:09
Visst är det bra med rastkojor längs med vägen och om veden skulle ha tagit slut skulle det bara vara att välja en såg ur arsenalen för att såga mer :mrgreen:

Grattis till tillskottena i samlingen! :grin:
av totte tor 19 jul 2012, 23:10
Jo, i år hade jag väl förspänt för att fixa ved, men det behövde jag inte, där fanns gott om. Annar har jag med en liten yxa och en avkapad fogsvans när jag är ute och reser, har jag haft nytta av mer än en gång för att fixa ved.

Tackar, kul med lite nya gamla grejor.
av rocky fre 20 jul 2012, 23:30
Passerat mina gamla hemtrakter. Hade glömt bort det stället med gammla saker redan. Tur man blir påmind ibland.
av totte lör 21 jul 2012, 01:44
Aha, så du känner till stället, ja det är verkligen nåt för sig!
av rocky lör 21 jul 2012, 15:15
Japp född och bott knappt en mil därifrån.
av totte lör 21 jul 2012, 15:56
Ja det går väl knappast att missa att det här stället finns då. Häftigt ställe, men skulle nog inte vilja ha den inredningen själv. Kul och hygglig man verkar det som. Har visst ett femtital bilar också.
av ICE ons 01 aug 2012, 01:17
Jaså, du var dryga kilometern från mitt lilla tillhåll på resan ner ser jag nu.
av totte ons 01 aug 2012, 01:21
Se där ja, ju västra Härjedalen är ju det jag passerade. Låter bra, tackar, det är alltid bra att veta var det finns övernattningsmöjligheter. Kör ofta åt det hållet när jag skall neråt, tycker om att köra dom vägarna.
av ICE ons 01 aug 2012, 01:30
Hmm råkade fippla bort en del av inlägget ser jag men du hann läsa det fullständiga fattar jag :-)


Men sovplats finns i friggan och vovvar är välkomna. Är jag inte hemma får du låna kåken som du vill om du passerar, jag lägger ut nyckeln bara.

Bor dryga kilometern från vägen du åkte mellan Funäsdalen mot Särna.
av totte ons 01 aug 2012, 01:40
Aha, där nånstans, är ju förträffligt att veta, blir det aktuellt så hör jag av mig. :grin: