Dags för en liten rapport från resan, med bilder förstås. Det tog sin början fredag den 6 juli, när jag avreste mot Norge och Selbu. Selbu ligger sydost om Trondheim, sök på "Årsöya" på Google-maps för att hitta platsen för utställningen. Men för att inte gå händelserna i förväg, Jag for mot Dorotea och sen söderöver till Strömsund, där jag tog av över Föllinge mot Krokom och sen E14 ut till Stjørdal i Norge och sen ner till Selbu.

Fikarast nånstans mellan Strömsund och Föllinge:



Kom fram nån gång vid sextiden och först ut till Årsøya där Veteranklubbens utställning är och där vår motorsågsträff var ett stort inslag den här gången.



På kvällen var vi sen bjudna upp till vår värds, Erik Foss, lilla lantställe uppe på en ås vid sidan av dalen. Där blev det grillfest och en eller annan öl konsumerade vi också och sen övernattade vi hela gänget där, utspridda i hus och bodar.


Här sitter Erik:


På lördagsmorgonen började showen. Här kommer ett litet axplock från utställningen:










För vår del körde vi en hel del motorsåg, en väldig massa sågar var det ihopdraget och ett antal rejäla stockar att såga i. Här följer en video där några riktigt gamla grejor brummar på. Och så ser vi ett par "hot saws" en moddad Husqvarna 3120 och ett specialbygge. Massor av besökare var det på lördagen, över 900 personer, vilket inte är illa för ett sånt här arrangemang mitt ute i landsbygden.



Vädret var bra på lördagen, småmulet, solglimtar på em. På kvällen blev vi skjutsade in till Selbu och åt på en restaurant där. Som syns på nästa bild så fanns det pizzor av avsevärd storlek. Själv valde jag nåt annat.



Sen övernattade vi åter uppe hos Erik och hans fru i hytten, som det heter på norsk.


Söndagen blev lite sämre väder, det duggregnade av och till, men inte värre än att man höll sig ganska hyggligt torr med fiberpäls och en lätt jacka. Frukost intogs i ladan.


Väl nere på området flyttade vi fram ett tält och satte in sågarna. Det kom trots allt en hel del besökare även denna dag och vi sågade till massor av fina trissor. Vi har t o m hamnat i norsk TV:
http://www.adressa.no/tv/?id=20213

Precis i slutet kan ni se undertecknad just avsluta ett skär med en Dolmar med ett hyfsat svärd på.



För att sammanfatta, det var en mycket trevlig träff, massor av fina sågar, många trevliga människor, en och annan öl på kvällarna och framför allt så blev vi riktigt väl omhändertagna av vårt värdpar. Det blev ju inte heller sämre av att det tilldrog sig in fantastiskt naturskön bygd. Enda minuset var det lätta regnet på söndagen.

Vid halv fyratiden på söndag em gav jag mig iväg sydostöver mot Sverige. Fortsättning följer ...

3 kommentarer | Läst 3035 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av finskpinne tor 19 jul 2012, 20:46
Om du skyndar dig så hinner du på en 2CV träff som ordnas i Finland. Finska 2CV gillet fyller 50 år och ordnar en stor träff nu 18-22 juli i Sulkava. Du borde ju ta dig dit och visa upp din traktor...

http://www.suomen2cvkilta.fi/50/svenska/index-sve.html
av Robertberg tor 19 jul 2012, 21:02
Ser att det står tre Småland på bordet, det finns tydligen vettiga människor i Norge också!
av totte tor 19 jul 2012, 23:07
finskpinne: Jag vet, dom har annonserat på Citroënakuten, men det får vara, nu hinner jag inte resa mer den här sommarn.

obantteg: Jomenvisst vi var ju där, två smålänningar också, jag och Johan! :mrgreen: