Det var det där med trappan, jag hittade ju gamla trappstenar i jorden när jag schaktade och la upp dom. Tyckte att det var arkeologiskt korrekt. Men icke, godtogs inte i familjerådet, där min röst inte har stor nog vikt. Nå, det skall erkännas, det var inte nån bekväm trappa heller, ojämnt och knöligt och ett steg för lite. Så ut skulle stenen. Det blev kvällsjobb igår, nåt fysiskt arbete går bara inte på dagtid i det här vädret, det blir lätt över trettio grader därinne.



Den största stenen drog jag upp med spakblocket, de övriga gick snabbt och utan större ansträngning att vältra upp för plankorna. Ett hyggligt lass sten som nu fått berika "den okände pensionärens grav" (arkivbild).


Ett lass jord och småsten blev det också.

Trappan har jag hållit på med ett par kvällar tidigare. Här fanns sen tidigare diverse stumpar av gammalt furugolvplank som kom till användning.


Trappan står nu på klossar eftersom det skall bli betongsten/plattor på golvet till nästa säsong och då höjs golvet med fyra - fem centimeter.

Ett par hyllor har jag som synes också fått ihop, dubbel 8 mm plywood ihoplimmad. Plywooden satt på väggarna i uterummet så det är återanvändning.

Så, med trappan på plats kan jag besluta att bygget är klart. Målning återstår, men det är en annan historia.

8 kommentarer | Läst 2423 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen mån 23 maj 2016, 20:43
Attans fint blir det! Snygg trapp dessutom och sten kan man få nog av......
av Erre mån 23 maj 2016, 21:51
Imponerande totte!
Vilken känsla att ha rott allt i hamn!
Har varit en rolig och intressant resa att följa.
:-BD \M/ :-BD
av totte mån 23 maj 2016, 22:43
Tack!

Jo du Uven, sten finns det så det räcker utan att ha den inomhus.

Det har varit kul och intressant att bygga, men rätt jobbigt och med viss tidspress inför odlingssäsongen. Så det känns riktigt bra att vara klar med det och kunna ägna sig åt allt annat smått och gott som finns att göra.
av johan eriksson tis 24 maj 2016, 09:13
Blev ett stiligt och väl användbart växthus Totte. Imponerad.
av Blivande snickare tis 24 maj 2016, 09:27
Snyggt blev det! :)
Tvekade aldrig på att du skulle bli klar i tid!
av Göt tis 24 maj 2016, 12:02
Härligt. Det har varit en väldigt intressant historia att följa och växthuset blev ju väldigt bra. Lycka till med odlingen där inne
av Slurfi tis 24 maj 2016, 17:55
Härligt att komma till beslutet att det är klart.
av totte tis 24 maj 2016, 20:05
Tack alla! Som Slurfi inser, så är såna här saker egentligen aldrig riktigt färdiga, så man måste alltså just besluta att nu är det byggt och klart. Sen blir det underhållsarbete, kompletteringar och annat men det påverkar ju inte att det är klart, och det känns som sagt härligt.