I lördags inträffade för sjätte gången den årliga traktorträffen hos Åke Björkhem i Kärrabol, känd här på forumet. Ursprungligen kallades det för Grålleträffen, Åke har själv flera såna. Fortfarande är väl grållarna i majoritet, men ganska många andra gamla traktorer mötte upp, och där dominerade förstås BM-traktorerna. Sammanlagt var det visst femtosju veterantraktorer som deltog.

Detta var andra året 2CVtrac var närvarande, men första året som jag var där. Traktorn parkerades i Åkes ladugård i maj 2014, första flyttlasset till Skåne, efter att vi sålt huset däruppe i norr, men innan vi ens hade köpt huset här. Så förra året var traktorn utställd på gården undewr traktorträffen. Det här året ville jag förstås vara med själv. Eftersom traktorn stått sen i höstas utan att vara startad alls så var där i veckan som gick med nyladdat batteri och en dunk färsk bensin. Och visst startade hon utan problem.

I år fick hon delta i traktorprocessionen på småvägar runt i trakten, en tur på drygt en halvmil tror jag. Hon skötte sig perfekt och hängde fint med i tempot hos de stora syskonen.

Det var en mycket trivsam dag, väl arrangerat, mycket trevligt folk att prata med och en alldeles särskild känsla att köra karavan med ett femtiotal traktoerer runt i den mycket vackra naturen i trakten.

Det blev tyvärr inte mer än ett par bilder, traktorbatteriet var ju välladdat, sämre med det i kameran. Men det finns ju andra som hade mer ström i plåtlådan. Ett stort bildsspel finns här på tuben:
, samma länk som Åke lagt i forumet under "Åkes maskinbilder". Jag fick också några actionbilder från paraden av Åkes son Glenn.






6 kommentarer | Läst 3408 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen mån 18 maj 2015, 12:34
Härliga bilder på dig! :)
av ananders mån 18 maj 2015, 18:11
Såg ut att vara en trevlig tillställning synd att jag var tvingad till att jobba annars hade jag varit där.
av lfq mån 18 maj 2015, 19:13
Dit måste jag nästa gång det anordnas. :smile:
av totte mån 18 maj 2015, 22:47
Det är riktigt trivsamt, lagom informellt men fint organiserat, med kaffe med tillbehör, korv och dricka och sånt. Tipsrunda för den som vill, och så alla traktorer, Åkes motorsågar och en del motorcyklar.
av Slurfi tis 19 maj 2015, 21:23
Trevligt med kultur, jag måste nog ta mig till nån traktorträff i år.
av totte ons 20 maj 2015, 16:55
Gör det, bli en riktig kulturman.