Sommarkväll var det igår. Blev att vi la på en bit hjort på grillen, blandade grönsaker från trädgården i en stekpanna och så lite stekt potatis. Så lite hyggligt rödtjut till det och sen var det ju nära till hands med en whisky till kaffet. De nya trädgårdsmöblerna behöver ju också nyttjas så de inte kärvar ihop.


Igår var vi och kollade upp björnbärsstället. Litegrann moget fanns det, det är massor av röda kart kvar. Finns nog fler som plockar där, vi skall kolla upp ett par andra ställen också. Men fyra hekto fick vi ihop och kokade sylt på. En del förtärdes idag till ugnspannkaka.


Tobaken har delvis börjat bli skördemogen. Det syns på att bladen blir skrovligare i ytan får "elefanthud" och mörknar i färgen. Det är tidigt och det är bara vissa plantor i ytterkanten än så länge. I Fjälkinge utanför stan finns det en professionell tobaksodlare. I förrgår när vi åkte där förbi så hade de börjat skörda. Där skördar de hela plantorna, nån apparat på en traktor som klippte plantor och la upp på en vagn efter en annan traktor. Och nere vid gården såg jag på avstånd rätt stora mängder blad upphängda i ställningar för mognad.

Så jag provskördade en bunt blad idag.



Nära 30 grader var det idag, kändes inte lockande att ställa sig vid vedklyven i den värmen. Det är ju ingen fara, veden ligger kvar på släpet och brått har jag inte. I stället tog jag ifatt med ett renoveringsprojekt. Armstöden till min snart tjugo år gamla kontorsstol höll på att falla sönder. De består av en stomme av aluminium som är inkapslad i nån slags gummi. Det är gummit som håller på att ge upp, det faller i bitar. Det på bilden är ändå det minst trasiga.


Jag har funderat ett tag på hur det skall fixas. Lösningen blev enklast möjliga, bort med gummit, en plywoodbit, skumplast och så nytt tyg över det. Turligt nog så hade jag en bit tyg kvar, stolen kläddes om för tio - tolv år sen. Häftpistol och lim användes för tyget. Inte det allra vackraste tapetserarjobb jag har sett, men duger bra till en något bedagad stol.

Så fyra skruvhål i aluminiumplåten och fyra korta skruvar för att hålla fast skivan.



Bedagad som sagt, sliten och lite fläckig. Klädselrengöring finns i planen för ett lämpligt tillfälle. Men det är en fantastisk stol för mig och min rygg. Blir den för illa nergången så blir det omklädsel en gång till.


4 kommentarer | Läst 3512 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre fre 26 aug 2016, 06:53
Full fart i vanlig ordning.
Dom är härliga dom där bonus sommarkvällarna.
Start för tobaksskörden med. Spännande.
av Blivande snickare fre 26 aug 2016, 08:33
Gamla härliga stolar förtjänar att skötas om lite extra! :grin:
av totte fre 26 aug 2016, 15:22
Så värst full fart är det väl inte just nu, nära 30 grader både igår och idag, petar på med småsaker, t ex bytt batterier i mina multimetrar. Lagom ansträngande.

Väl insutten skall en god stol vara. Hade en på jobbet, folk skrattade när dom såg den, med viss rätt. Den såg för dj-g ut, skavd och trådsliten men den hade tveklöst gjorts speciellt för mig nån gång, perfekt passform så att säga. Vägrade i sten att få den utbytt. Samma med den här, den ska inte få gå hädan förrän jag gör det.
av Kse sön 28 aug 2016, 16:10
:grin: Bra att rosta av stolarna mellan varven.