Igår drog årets plantering igång, några dagar tidigare än normalt. Var lite orolig över bevattningen men efter lite felsök så hittade man felet så man slapp åka hem och hämta en vattenpump.



Ganska lugnt tempo nu i början av säsongen då vi bara är 4 st, kommer 4 st till till helgen så då blir det lite högre tempo för plantbasen.
Skönt att få göra bort en del av de mindre hyggena som ligger lite avsides.

Ett problem är att vägarna är som dem är så gäller att kolla de flesta vägarna i förväg innan man drar in med släpet. Kollade en 8-9 hyggen igår och blev att backa tillbaka på 3 av dem. och avvakta ett par veckor med dem.

såg ut att vara en fin väg, välgrusad och allt, men tur man inte kollade allt för mycket på mobilen medans man körde :p



Idag har man varit ute och röjt på en riktigt besvärlig trakt, dock intressant att röja trakter där det finns lite naturvärden. Egentligen om man följer de "nya" eu-reglerna lär man väl knappast få dra igång en röjsåg på många av trakterna, finns lite hackspettar och annat på trakten.
medveten om att det står lite tätt här, man var lite ringrostig i början av säsongen så man får gå och plocka bort några fler när man är klar med resten av trakten, väldigt mycket rönn, sälg och asp på trakten.

Finns bara nackdelar med värmen när man är ute och röjjer, mest oroväckande är att myggen redan börjat komma, tur att de inte är så aggresiva än.


Vid nästa blogg blir det förhoppningsvis lite videoklipp efter att man spanat in uvskogens blogg :)
Ni med goprokameror hur mycket stryk klarar hjälmfästet av när man är och röjjer? (ramlar ju ned lite stammar på en lite nu och då då man röjjer i en eftersatt röjning med 7-8 meters höga björkar. )

9 kommentarer | Läst 4722 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 18:06

Kommentarer

av Erre ons 04 maj 2016, 18:21
Vore väldigt intressant med lite röjningsfilm tycker jag!
Har inte testat något hjälmfäste än, så kan tyvärr inte hjälpa där.
av SkogsGotte ons 04 maj 2016, 19:10
Är väl tyvärr inte lika snabb som vissa av mina anställda men håller väl ett ok tempo iaf. Skall försöka mig på lite filmning på fredag om det inte dyker upp något annat.
av isteskog ons 04 maj 2016, 19:21
Känner igen odlingsramarna .... är det SCA:s plantor? När jag hade skogsvårdsfirma så tog jag planten från Bogrundets plantskola.
av Erre ons 04 maj 2016, 20:55
SkogsGotte skrev:Är väl tyvärr inte lika snabb som vissa av mina anställda men håller väl ett ok tempo iaf. Skall försöka mig på lite filmning på fredag om det inte dyker upp något annat.


Låter bra!
Tempo är inte allt. Teknik är roligt att se.
av totte ons 04 maj 2016, 21:02
Typiska vårvägar i Västerbotten, lurigt som tusan med potthål som ibland knappast syns. Gruset ligger och "flyter" på geggan, så kör man i och sjunker halvägs till New Zeeland.
av SkogsGotte ons 04 maj 2016, 21:22
isteskog skrev:Känner igen odlingsramarna .... är det SCA:s plantor? När jag hade skogsvårdsfirma så tog jag planten från Bogrundets plantskola.


Holmenplantor, men odlingsramarna är rätt lika eller har iallafall varit det. Var länge sedan man fick några plantor från Bogrundet.
av Icegrip fre 06 maj 2016, 16:28
Tummen upp för en go pro röjning! :D Har funderat fixa nån anordning själv på hjälmen.
av SkogsGotte fre 06 maj 2016, 21:07
provade lite smått idag, blev inga höjdarfilmer, kameran trasslade mest bara in sig i grenar... men nya försök kommer, har införskaffat en bröstsele skall kolla om det blir bättre att filma från det hållet. Sedan tycker jag inte riktigt man ser på filmerna hur jäklig trakten är :p

menmen om man skulle lära sig att klippa så skulle det nog bli okej!
av Uvskogen lör 07 maj 2016, 14:51
Körde med hjälmfäste och gopro när jag gjorde filmerna om tallfällningen. Du vet de där filmerna där Isteskog insåg att hans tallar var ungskog. Fick en röjstam på hjälmen då sprack fästet, men kameran höll! Köpte ett paket med flera klisterfästen så egentligen inget större problem