Händer inte så mycket just nu, går sin gilla gång utan några stora projekt. Blev lite inköp i den gångna veckan, plötsligt uppstod ett oemotståndligt behov i resten av familjen att besöka några second hand-butiker för att spana på möbler. Vår gamla skinnsoffa, 20 år och dito fåtölj, samma ålder har förvisso tjänat ut.

På tisdagen åkte vi då först till Pingstkyrkans second hand. Där spanade hustrun snabbt in en soffa av äldre modell. 275 kr är priset, så skulle vi inte trivas med den in längden är förlusten inte så stor. Men den är rätt häftig. Hämtade den på onsdagen med släpkärran. Tung men lätt att ta isär och grannen Micke hjälpte mig att bära in.


På Erikshjälpen hittade vi den här fåtöljen för 245 spänn. Inklusive fotpall.


En del dricksglas åkte med hem också av bara farten. Såna kostar runt tian styck.

Ett tag nu har jag tyckt att vår 199 kronors Biltemagrill är lite liten, vill man utöver köttet grilla lite grönsaker och svamp blir det fort trångt på gallret. Såg häromdagen att Harald Nyborgs hade extrapris på en 57 cm klotgrill, femhundra kr. Passade på idag när vi ändå var i stan och handlade och slog till på en sån.

Den gamla är 43 cm. Visst ser man skillnaden.




Ingen Weber, men kvaliteten verkar hygglig och för en fjärdedel av priset så.

8 kommentarer | Läst 3982 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 22 jul 2017, 07:03
Jag måste bli duktigare på att åka på second hand affärer!
av Erre lör 22 jul 2017, 08:00
Det var en stilig soffa. :-bd

Grillen kommer bli kanon. Och den större ytan är guld värd.
av sundelius lör 22 jul 2017, 14:26
Ska du ha grönsaker och svamp med när du grillar vill jag slå ett slag för Muurikan.
Outstanding i mitt tycke
av ananders lör 22 jul 2017, 16:27
Den fåtöljen måste vara ett kap, insikten och allt. :-bd
av totte lör 22 jul 2017, 18:17
Jomen det finns fantastiskt bra möbler till priser som är rena rånet. Fåtöljen är en liten aning sliten i kanten på ett par ställen, blir det av nån gång så kan det fixas på tre minuter med lite läderfärg. Så npg var den ett riktigt kap, insutten, förmodar jag du menade Anders. Och husgeråd, glas, porslin, ja i stort sett allt som finns i ett hushåll. Har man lite tålamod och åker runt till olika ställen så kan man byta ut det mesta till vrakpris. Inte att förglömma att det finns rätt många stora loppmarknader som ordnas av byalag och idrottsföreningar.

Muurika är säkert bra, men det går riktigt bra att grilla en hel del vegetarier, bl a squash, aubergine, och spetskål har vi testat. Små lökar som man förväller först och hela chanpinjonhattar blir riktigt gott.
av Slurfi lör 22 jul 2017, 19:38
Kul när man hittar bra grejer!
Jag köpte två fåtöljer för 300:-/st i vintras, jättefina men hade blivit ratade pga trp problem av tidigare spekulanter
och då fick jag chansen och blev helnöjd.
Fick även en fungerande bäddsoffa i nära nyskick via en köp/sälj-sida helt gratis.
Köpte åxå en sån 57cm grill nyligt, bra grej men verkar vilja ha betydligt större mängder kol än den förra.
av halvproffs lör 22 jul 2017, 19:45
Ett tips om man vill grilla grönsaker och mindre bitar av olika slag. Det finns typ stekpanna med en massa små hål i botten som funkar utmärkt att grilla i och få kolsmak.
Andrahandsköp kommer säkert att bli vanligare med tiden med tanke på detta resursslöseri vi ägnar oss åt så heder åt dig Totte!.
av totte lör 22 jul 2017, 21:09
Det är ju rent vansinnigt hur mycket riktiga grejor som åker ut. Hela fullt fungerande möblemang och köksinredningar, bara för att man sett senaste modet i nåt inredningsmagasin. Bara som exempel.

Skulle tro det Slurfi, att det blir till att köpa större påsar med kol.