Fönstret på den gaveln där jag rev ett lite vedskjul för ett tag sen var i riktigt uselt skick, kittet delvis bortramlat och mycket av färgen likaså. Började att kitta för ett par månader sen, så tog kittet slut och inte förrän för ett par veckor sen blev det av att köpa en burk och kitta färdigt. Nu hade kittet satt sig och det var dags att måla. Grundfärg på allt renskrapat igår och en färdigstrykning idag. Skall kolla i morgon om det behöver strykas på en gång till.



Vi har ett stort frysskåp i köket och en gammal frysbox. Nu är det fullt, sommarens skörd av bönor, björnbär, äppelmust och allt annat. Ekorrmentaliteten råder i hushållet, vi har mat så vi skulle klara oss i evigheter, men mer blir det när det kommer lamm framåt hösten och säkerligen dyker det upp nåt annat skrymmande framöver. Så har vi också haft en del utlokaliserat till bekanta med stor frysbox. Beslutades alltså i helgen att det skall vara en frys till. Efter lite studier kom jag fram till att ett lagom litet skåp till måttlig penning kunde inhandlas hos Harald Nyborg. Förmodligen prima Kina-kvalitet, saknar alla finesser, men funkar och skall förhoppningsvis hålla ett tag. 163 liter och 2800 spänn.



5 kommentarer | Läst 4705 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 26 sep 2016, 22:55
Inga skämt om kitt nu?
av Uvskogen tis 27 sep 2016, 05:25
Perfekt med ny frys! Man kan aldrig vara för mycket ekorre med bra produkter som egna grönsaker och annan mat från ikring.
Är matkällare valiga därnere?
av Erre tis 27 sep 2016, 08:11
Ved och matförrådet klart.
Rustad för vintern. :wink: :smile:
av lfq tis 27 sep 2016, 09:26
Otroligt tidskrävande att renovera fönster. Den där gaveln syns väl inte från vägen och har kanske nedprioriterats av förre ägaren.

Här är det full fart på musteriet. Vi fryser ned musten i 2-liters plastdunkar så man är säker på att den håller sig. Jag gjorde också äppelringar som torkats och förvaras i glasburkar. Men hittills har vi klarat oss med två stora boxar.
av totte tis 27 sep 2016, 15:09
Slurfi: No kitt!

Uvskogen: Ekorrandan är faktiskt lite befogad. Gamla metoder som konservering, torkning, insaltning, mm har ju försvunnit till stora delar tack vare frysarna. Det är nog rätt vanligt, men här fanns ju ingen så jag byggde den där lilla kuren för potatis och rotsaker.

Erre: Inte riktigt klar med veden, en kärra till skall jag hämta hem. Annars der jag fram mot vintern, inte med glädje, men med tillförsikt.

lfq: Usch ja, jag hatar fönstermåleri, men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det som måste ske. Jo och vid den gaveln har det nästan inte gått att ta sig fram, innan jag rev skjulet och gjorde i ordning grusgången. Så är det den mest utsatta för väder och vind också. Förre ägaren gjorde nog inte mycket alls.

Sen har vi äpplen som inte är sura att bita i. Har en halv korg äpplen som står i uthuset och väntar på att bli must. Fryser också i plastburkar/flaskor. Torkade äppelringar gjorde vi mycket förra året på äpplen som vi fick av bekanta.