Skåptillverkningen har startat. Det skall bli ett överskåp på var sida om fläkten. Som syns tydligt på den här bilden så är det skjutdörrar som gäller om det skall bli nån höjd på skåpen.
Bild


Skåpet till vänster blir det första. Jag sågade ut det som kan kallas för skenorna till skjutdörrarna igår kväll. Den nedre är också framkanten på skåpsbottnen. Dagens första jobb var att kapa masonitskivor.


En skåpsbotten blev limmad sen. Först ramen, hålls ihop med häftklammer tills det är limmat. Ett bra knep som en snickare i Västerbotten lärde mig.


Limmat och lagt i press. Man tager vad man haver till det.


På den färdiga botten skruvas sen ramen till skåpet.


Den övre dörrskenan är skruvad på plats, den måste tas loss för att kunna få dörrarna på plats.


Nu skall den här stommen målas innan den monteras in.

5 kommentarer | Läst 3521 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 19 okt 2017, 08:29
Riktigt skoj projekt, steg för steg med enkla medel.
Helt annat än det vanliga i dessa IKEA-tider.
av totte tor 19 okt 2017, 11:38
Det är kul att bygga grejorna själv. Dessutom kan det funka mycket bättre i såna här sneda konstiga utrymmen som det ofta är i gamla kåkar.
av lfq tor 19 okt 2017, 17:37
Jag har också varit inne och petat i köksskåpen dock på en mer amatörmässig nivå. Skälet är egentligen att vi inte vill ha in valpen att rota i skåpen. Men vi talade redan för 20 år sen att byta köket efter att barnen slutat klättra sönder både lådor och dörrar. Ja det är förstås frun som varit mest aktiv i att ta upp frågan om byte. Nu får vi se när vi får ändan ur vagnen men först kan man ju ändå slänga på lite färg. Här en liten bild.

Bilagor
av totte fre 20 okt 2017, 18:42
Ja, det ser ut som det skulle behövas en liten ansiktslyftning där så småningom. Ser att det är från den tiden när det var pinngångjärn som gällde. De var enkla, funktionella och billiga, till skillnad från de teknologiska monster som kallas gångjärn numera.
av Uvskogen fre 20 okt 2017, 19:00
:-bd Finsnickare !