Ägnade dagen åt att fylla upp runt källaren. Först en 5 cm cellplastskiva på sidorna och baksidan. Så behövs det lite stenmur för att jorden inte skall rasa ut framåt. Fyra vagnar jord blev det med tvåhjularn, hämtad i ogrässlänten bortanför tomten. Josef som äger marken där har inga invändningar, för den mannen existerar inga problem.


Det har dykt upp en liten golvbrunn därinne också, en senkommen idé. Det hade ju varit smart och bra att lägga den innan jag göt, men tanken slirade där. Nå, nu lyckades jag skjuta in ett platsrör under sulan genom att först slå in ett järnrör så det blev en kanal. Borrade ett antal hål i ring i sulan med slagborren och mejslade upp ett 10 cm hål. En plastburk blev själva brunnen. Återstår att göra en passande liten sil. Plaströret slutar en bit utanför i en liten stenkista som jag vixade till. Det är såpass väldränerande jord här så jag tror det räcker bra.

5 kommentarer | Läst 3161 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Göt sön 02 aug 2015, 01:49
men du skall väl ha jord på översidan ...det är väl det som är själva vitsen med jordkällare / Göt
av Uvskogen sön 02 aug 2015, 08:54
Tur du kom på det där med brunn, den kommer säkert till användning, inte minst om du skulle vilja tvätta rent därinne. Ser kul ut att mura och gjuta för övrigt!
av Kse sön 02 aug 2015, 11:34
Ja en brunn är väl aldrig fel, det regnar väl även hos er ibland har jag hört. :grin:
av totte sön 02 aug 2015, 12:03
Det blir en fuskjordkällare, halvjordkällare eller vad man nu vill kalla det. Det skall bli ett välisolerat tak, där halva går att fälla upp så man slipper krypa in.

Det är rätt trevligt jobb. Lite småknepigt att mura och lyckas hålla linjen (gick hyggligt) och få bruket att fylla väl i fogarna (gick sådär). Om man sett en skicklig murare i aktion (det har jag gjort) så inser man att just murning är nåt som verkligen sorterar upp världen i proffs och amatörer.

Som sagt, inte minst för att kunna spola ur jord och annat innan skördesäsongen börjar. Regnar? Du menar det det där fenomenet när det faller vatten uppifrån, har hört talas om det. Faktiskt så har vi i det här hörnet av Skåne haft ganska lite regn, senaste veckan har det kommit en hel del, innan dess var det på väg att bli riktigt torrt i jorden. Det mesta har passerat väster och norr om oss. Hur som helst så skall det inte regna in i källaren.
av Slurfi sön 02 aug 2015, 20:38
Murning är intressant, mest för att jag inte gjort det i nån större skala än. En som började med murning långt upp i vuxen
ålder är min idol Winston Churchill, han gjorde det som komplement till författande och tavelmålning.