Så blev det dags för höstfräsning eftersom dagen bjöd på riktigt trivsamt uteväder. Fräst igenom alla jordlotterna. Det är en hel del som skall stå kvar, purjolöken kan växa ett tag till liksom brysselkålen. Så har vi lämnat morötter, persiljerötter och palsternackor i jorden där de får stå i vinter täckta med ett försvarligt lager löv. Lite sallad och persilja sparas också tills vidare.

Samtidigt har jag planterat nytt jordgubbsland. De gamla började bli dåliga nu och grävdes upp tidigare i veckan, när jag också tog vara på en bunt nya småplantor. Var och hämtade mer plantor hos Olle i Vä igår, för att få en annan sort också.

Här syns de nyplanterade jorgubbarna i hitre kanten.




5 kommentarer | Läst 3394 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson mån 16 okt 2017, 19:10
Ser ju bra ut totte. Persiljerot är en grönsak jag aldrig testat, varken att odla eller i mat, men det kanske man får prova.
av totte mån 16 okt 2017, 20:37
Persiljerot är inte så dum, ungefär samma användningsområde som palsternacka. Passar bra i soppa. Är f ö botaniskt samma växt som persilja, bara en variant.
av johan eriksson mån 16 okt 2017, 21:39
Då ska jag leta på stormarknad och torg efter den.
av Uvskogen fre 20 okt 2017, 18:58
Jordgubbar ja. Dumt nog "plöjde" vi bort våra gamla i ungdomligt oförstånd för en 30 år sen.
Fast vi tror vi hittat en bygranne av ålder som har sorten kvar!
av totte fre 20 okt 2017, 21:25
Det är fint med gamla lokalsorter. Viktigt att bevara sådana. Tyvärr är det inget sånt vi har, det är "moderna" plantor.