C5:an började bråka häromdagen. En varningslampa om service och motorproblem började lysa och färddatorn annonserade "Antipollution fault". Så slocknade den men vid nästa tillfälle lyste den igen. Så började bilen gå sämre, tappade kraft och vibrerade av och till, tecken på att en cylinder inte var med i leken.

Idag åkte jag till min verkstad i Hässleholm. Inkopplad med felsökningsdator kom det fram att en insprutare var dålig. Raskt ut till baksidan av verkstaden och hämta en spridare ur en donatorbil. Inte särskilt krångligt, varken att få ur eller sätta i en spridare, två skruvar och lite lirkande och så lossa/sätta i en kontakt.

Efter byte går den som den skall igen, kostade mig tvåhundra kronor. Misstänker att det hade blivit en nolla till, minst, på märkesverkstaden.

Kan tillägga att vi fick 30 mm regn under natten till måndag. Det behövdes.

6 kommentarer | Läst 1705 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen tis 25 jul 2017, 16:08
Ja det där med märkesverkstad är nog bra om man har en ny bil och helst företagsbetald. Annars finns det rätt gott om mindre verkstäder som gör väldigt bra jobb. Jag 3 st inom 3 mils radie bara här!
av Erre tis 25 jul 2017, 18:05
Snyggt totte.

Vi hade anti pollution fault på vår en gång.
Då hade luftfläkten fryst ihop.
Den fläkt som blåser in friskluft i avgassystemet som behövs för att klara avgaskraven.
Cittra. :d
av totte tis 25 jul 2017, 20:40
Den här verkstaden är lite speciell, inredd hemma i ladugården av en man som betraktas som guru för hydraul-cittror. Han är pensionär numera, kan i stort sett allt om bilarna, har ett hyggligt lager med reservdelsbilar plus stora förrådsutrymmen med grejor. Så där kan man få det mesta fixat för en synnerligen måttlig peng. En anledning så god som någon att köra Citroën, alldeles frånsett den totalt överlägsna komforten,
av Erre ons 26 jul 2017, 09:21
Såna verkstäder är dom allra bästa.
Där det är ett intresse att skruva å lära.
av totte ons 26 jul 2017, 14:04
Visst och så kan man vara med själv och göra det mesta jobbet och få lite handledning så sjunker hans arbetskostnad, han skruvar på nåt annat under tiden.
av machonisti fre 28 jul 2017, 11:30
Prisvärt!
Nästan snudd på hutlöst billigt...