Precis som Masterchief måste jag utbrista: Vilken underbar påskhelg! Det har varit 19 grader (plus) både påskafton och påskdagen, lite svalare i fredags men ändå riktigt skönt även då. Snart fullständigt snöfritt, frånsett nån ploghög och i djupa skugglägen, "baklanne" som det kallas på sina håll här.

Så vi har varit ute mycket, städat upp lite i rabatterna, har kört undan ett antal lass med gammalt torrt därifrån. Trädgårdsmöblerna är framme och snöslungan inkörd bak i skärmtaket för sommaruppehållet. Och annars har vi bara drivit omkring och njutit av den fina våren. Ser ut som vi skulle få behålla det fina vädret fram i veckan, passar förträffligt nu när jag har en veckas semester kvar.

Långfredagsnöje

Fredag


Påskafton bjöd på Janssons frestelse, ägg, sill och lämpliga drycker därtill.

På tisdag tror jag jag skall börja med veden, har inte så brått egentligen, nästa säsongs ved ligger ju redan i vedboden, så detta skall inte eldas förrän hösten 2012. Men det är skönt att få det gjort innan sommaren brakar loss på allvar. Grannen Peter var här en sväng idag och kunde naturligtvis inte avhålla sig från att kommentera att det finns dom som är färdiga med sin ved. Han har lånat sin morbrors gamla Pilke och kört med och blev klar i veckan som gick.

0 kommentarer | Läst 1458 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D