Eftersom det var uppehåll på mitt på dagen så gav jag och Ribes oss ut på en liten vandring i trakten. Gick västeröver en bit och sen ner på de öppna fälten där kom så småningom på några traktorspår som ledde iväg bortöver och kom sen ut på Årrödsvägen, en liten väg som viker av söderöver nån halvkilometer bortanför vårat hus.



Eftermiddagen regnade det så det blev garaget och lite mer eljobb. Har haft rätt provisoriska lösningar på uttag sladdar och konstiga grenkontakter. Har i alla fall bestämt mig för att inte göra en helt fast installation utan använda skarvkabel. Som det varit finns det bara ett enkel och ett dubbeluttag och de sitter i yttre delen av huset, knappast nån som tänkt sig att använda det som verkstad förefaller det. Nu klamrade jag upp en skarvkabel från det ena uttaget fram till arbetsbänken.

Här börjar det alltså, där frysen fortfarande står och är ivägen.


Så klamrad uppe vid taket fram till arbetsbänken, där jag satte på en tregrenskontakt.


Därifrån grenar det ut en till bänkslipen och en ned till ett nyinköpt femgrensuttag fastskruvat på bänkens kortsida.


En kabel går sen under verktygsskåpen bort till vänster om bänken. Där sitter denna egentillverkade "förgrening".


Så nu finns det nio uttag runt arbetsbänken, det börjar likna nåt. Eventuellt går jag senare vidare från den senaste fram till bortre änden av hyvelbänken, skulle inte vara dumt med några hål i väggen där också.

Den röda kabeln är för övrigt "hittegods". Det har varit en liten damm på tomten med en fontänpump och där låg den här gummikabeln nepetad under grässvålen från huset och fram. Fin kabelförläggning, låg inte djupare än att jag ganska lätt kunde dra upp den ur gräsmattan. Men det var prima kabel coh kom ju väl tillpass nu. Blev t o m fyra och en halv meter över.

På kvällen ägnade jag ett par timmar åt att göra hyllor under hyvelbänken. Kom en bra bit på väg.


2 kommentarer | Läst 4473 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av rikard_e tis 02 sep 2014, 01:41
ser riktigt bra ut totte, och det blir vackert det du gör. Men hur går det med språket för dig där nere? :wink:
av totte ons 03 sep 2014, 01:22
rikard_e skrev:ser riktigt bra ut totte, och det blir vackert det du gör. Men hur går det med språket för dig där nere? :wink:


Tackar! Hehe, jo det går fint, som gammal sörlänning så har jag god erfarenhet av denna ädla? dialekt.