Lite senare än förra året så kom pantofflerna i jorden idag. Har för mig det var 22 april då, men det har varit en rätt kall april och senaste tiden har det inte varit direkt odlarväder.


Den närmaste fåran och en halv fåra i bortre kanten är osatt. Vi skulle sätta lite King Edward, upptäckte idag att vi hade glömt att fixa sätt till det. Blir att svänga in och köpa på måndag när vi ändå skall iväg och handla.

När fräsen ändå var ute så var det lämpligt att fräsa igenom grönsakslandet också.


Sena eftermidagen och kvällen blev det byggstädning. Det har legat virkeshögar, rester av lecasten, presenningar, plastskynken, plåtbitar och allmänt skräp utspritt runt om och inne i bygget. När trädgården nu börjar grönska och blomma på allvar så var det inte roligt med så mycket skräp, så det blev en stor städrunda.

Dagens sista virkeslass med tvåhjulingen.


Uppstädat och prydligt, nu är det bara användbara grejor kvar inne i växthuset och utanför inte alls något skräp eller byggmaterial.



5 kommentarer | Läst 1417 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av sundelius lör 30 apr 2016, 23:10
Blev snyggt det där Totte
av lfq lör 30 apr 2016, 23:14
Oj vad det kommer att grönska där i sommar.
av Erre lör 30 apr 2016, 23:15
Håller med sundelius!
Härligt att få det uppstädat med.

Å inte en enda sten i landet! :shock:
Här är sten det enda som växer! :wink:
av totte sön 01 maj 2016, 01:00
Jotack, efter att till slut tagit sig samman och gjort en sån här rejäl uppryckning så känner man sig rysligt nöjd. Avfirats i afton med korvgrillning och en och annan bärs, det är ju Valborg :O) \M/ :YMPARTY:

Sten har vi mycket gott om här, men i trädgårdslanden är det antingen påkört stenfri jord eller så har stenen plockats bort genom alla år. När man kommer ner några decimeter så klingar det bra i redskapen.
av johan eriksson tis 03 maj 2016, 21:31
Blir kanonfint Totte.