Nå, jag har lagt ned tältspåret nu. Skall bygga en pergola. En pergola är ingen byggnad och kräver alltså ingen byråkrati. Den skall sen skyddas mot regn med lämplig presenning. Började med det för ett par dagar sen. Åtgärd nr 1, efter att ha samlat ihop skrothögen från tältet, var att flytta Emilia.


Hann med att mäta ut på marken. Sen har det saknats uppehållsväder så pergolabygget vilar tills vidare och i stället har projekt garageinredning gått vidare. Vi hade fyra skåp inbyggda i lagerhyllorna i förra huset, men det har beslutats att dessa skall inte användas här. Kom då på i förrgår att ramarna som satt framför hyllstegarna kunde bli utmärkta skåp till garaget.



Hopsatta två och två blir det lämpligt djup, 24 cm. Strök trälim på kanterna och skruvade dit bitar av hålband, med skruvarna något lutande så att det drar ihop bra.

Ett antal vinkeljärn på väggen, fastsatta med långa plugg in i Leca-väggen skall bära upp skåpen. Första skåpet hann jag få klart och uppsatt i kväll.

Dörren gjorde jag av en bordskiva som blivit över. Eftersom dörren skall användas som verktygstavla, med verktyg på både in- och utsida så blir det ganska tungt. Gångjärnen skruvades av den anledningen med genomgående M6 med mutter och bricka på insidan. Några hyllor skall sättas in också.

Skall försöka få klart skåp nr två i morgon. Sen kan jag börja hänga verktyg.

6 kommentarer | Läst 5057 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tis 19 aug 2014, 12:32
Återanvändning 8) Fint att du bundit fast Emilia med en riktig kätting så hon inte rymmer.
av Blivande snickare tis 19 aug 2014, 20:55
Snyggt jobbat med skåpet, snickarn approves! :D
av Röjkvist tis 19 aug 2014, 22:24
Jag hade nog målat väggarna innan verksamheten startat:)
av totte tis 19 aug 2014, 23:16
Man får vara noga med kopplingen i tätbefolkade trakter ja. :mrgreen:

Tack snickarn! :grin:

Klart man kunde målat, men det får ta mig tusan vara med det, är visst modernt med betonggrått. 8)
av Mangan ons 20 aug 2014, 06:12
Ja, sydeuropeer kan ju vara lite besvärliga... ;) Har tältet rasat i första höststormen?
av totte tor 21 aug 2014, 01:40
Det räckte med den kuling som var, rasade efter mindre än ett dygn. Prima grejor.