Nu är den nästan helt nedplockad, förutom vevhuset som jag förmodligen inte kommer att dela. Lagren verkar fina och tätningarna byts utifrån, så det verkar helt onödigt.

Svänghjul och koppling kom av utan större svårigheter, sen var det dags för cylindern och dagens första problem: Cylindern sitter med fyra skruvar med 8 mm vanlig sexkantskalle, inte insex. Och så sitter dom så man absolut inte kommer åt med en blocknyckel. Man måste ha en mycket tunn hylsa med långt skaft som kan föras ner genom hålen i flänsarna. Hade jag det? Nej! Min 1/4" hylssats är för dålig kvalitet att slipa ner så tunt.

Så det blev fabrikation. En 8 mm hylsa med 1/2"-fäste jag hade kapades av och slipades ner och så en gammal körnare till skaft fastsvetsad på hylsan.


Kolvbulten satt som attan så jag fixade en provisorisk utdragare.


Kolv och cylinder är i mycket fint skick:

Det som ser ut som repor på kolven är bara nån beläggning.



Har nu ett litet problem, som synes sitter det en stödfläns på vevaxeln på kopplingssidan. Den måste bort för att kunna byta tätningen. Den sitter rejält hårt och jag får väl testa med lite mer våld och lite värme kanske.



1 kommentar | Läst 2896 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen fre 02 mar 2012, 11:26
Värme blir nog bra, brukar fixa det mesta. Både bultar och relationer :wink: