Dags att sätta upp bokhyllor, det är av typen lagerhyllor som vi har. Hyllstegarna är 218 cm höga, takhöjd i rummet i lägsta punkt ca 205 sen varierar det. Men faktum kvarstod, hyllstegarna gick inte in. Plan: Korta ner till 203.

Såhär ser dom ut i nedre änden:


Såhär ser en bortkapad nedre tvärslå ut:


Och, med hjälp av stämjärn, befriad från resterna av det stående virket:


De utstickande pluggarna var 19 mm tjocka och 24 på andra hållet. Fräsar har jag, 20 mm och 16 mm. Så jag raspade ner pluggarna till 16 mm tjocklek och så gillrade jag upp en anordning för att kunna, med pelarborrmaskinen, fräsa 16 x 24 mm ovala hål.


Det gick rätt hyggligt att fräsa ur hål för pluggarna. Sen var det bara att slafsa på trälim och banka ihop det hela.

Resultat i går kväll:


(Det är ta mig hålen omöjligt att få vettiga färger på en bild i ljuset av lågenergilampor)

Och efter kvällens övningar:


5 kommentarer | Läst 4003 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av th sön 07 sep 2014, 23:26
Härligt att se ett riktigt bibliotek :grin: Men du verkar sakna några i James Clavells Asiensvit: Gai Jin, Noble House, Fånglägret och Virvelvind. Riktigt läsvärda de också :grin:
av lfq mån 08 sep 2014, 08:59
Takhöjden i gamla skånehus är ofta max 2 m. Efter att ha tröttnat på att slå huvudet i takbjälkarna grävde jag ut en meter, fyllde på med makadam, markisolering och 10 cm betong. Sen reglade jag upp och la trägolv.
Alternativet hade varit att lyfta hela taket men då hade nog huset rasat ihop.
av totte mån 08 sep 2014, 11:08
th skrev:Härligt att se ett riktigt bibliotek :grin: Men du verkar sakna några i James Clavells Asiensvit: Gai Jin, Noble House, Fånglägret och Virvelvind. Riktigt läsvärda de också :grin:


Ett ordentligt bibliotek måste man ju ha. Fånglägret finns där och Whirlwind på engelska.

Har en hylla till uppsatt i andra änden av huset, där finns hela samlingen deckare och thrillers. Sammalagt har vi bortåt 40 hyllmeter.
av totte mån 08 sep 2014, 11:11
lfq skrev:Takhöjden i gamla skånehus är ofta max 2 m. Efter att ha tröttnat på att slå huvudet i takbjälkarna grävde jag ut en meter, fyllde på med makadam, markisolering och 10 cm betong. Sen reglade jag upp och la trägolv.
Alternativet hade varit att lyfta hela taket men då hade nog huset rasat ihop.


Ja det är inte särdeles högt här heller, runt 190 under takbjälkarna mestadels. Räcker för oss så vi slipper gräva oss ner :grin: .
av svempus ons 10 sep 2014, 18:52
det där är en sån där kåk jag skulle slå skallen i flera gånger om jag kliver in i huset är 196cm lång där av..