Kortvirkesförråd, det vill säga en hylla för brädlappar. När garaget inte är så stort vill det till att utnyttja alla möjligheter att hysa allt bra-att-ha. Till sådant hör t ex brädbitar i olika längder. I det här garaget finns det oanat mycket kubikmeter förvaringsutrymme i de övre regionerna. Sålunda har jag idag tagit i anspråk en mindre del av denna volym för att inhysa dessa omnämnda kaprester.



Några brädor som fanns på stället, emballagebrädor av allt att döma dög fint att skruva upp i takstolarna över hyvelbänken. Fler såna här kyffen kommer nog att komma till efter hand.

Så har det börjat: Julmarknaderna, redan i oktober. Nu var det en i helgen, fredag till söndag, på Ovesholms gods, bara 4 km från oss, så det blev en tur dit på fredagen. Det hölls i de gamla ladugårdsbyggnaderna, där det numera bl a finns fest- och konferenslokaler. Vi passerar ju här varje gång vi åker till stan, och jag har undrat hur det kan se ut inne. Nu blev det alltså tillfälle till att få se det.



I den här delen finns inga våningar och inredning, så man ser hela höjden och takkonstruktionen. Bilden gör väl inte riktigt rättvisa åt vilken gigantisk lada det är. Förutom att få se byggnaderna inifrån, så blev det inköpt ost, senap, knäckebröd och marsipan, Få se om nåt av det är kvar till jul.

3 kommentarer | Läst 3627 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen tis 28 okt 2014, 09:40
:lol: Alltid riskabelt att köpa godsaker till jul i god tid före jul! Ungefär som när jag köpte julöl i god tid för nåt år sen :roll:
av Blivande snickare tis 28 okt 2014, 14:16
Skithäftig lada! :grin:

Det goda med att köpa i tid är att nör det tar slut så är det bara att besöka följande marknad :mrgreen:
av totte tis 28 okt 2014, 15:31
Risker finns, men va f-n, man måste ju våga nåt här i livet :shock: :lol: . Och marknader finns det gott om ända fram tills dess man knappast hinner sätta i sig inköpen före jul :D .