Nåja, inte hela kompressorn bara en detalj. Hörde i går kväll att kompressorn gick ideligen i garaget. Hann inte undersöka då, men när jag gick dit och stängde av den så hörde jag att där var en rejäl pysläcka nånstans på själva maskinen. Jag undersökte det hela i kväll. Visade sig vara tryckregulatorn med vattenavskiljare. Nånstans precis under kanten på vredet så blåste det på rejält. Blev ändå rätt nöjd att det inte satt i själva kompressorn, jag har en lös regulator och vattenavskiljare så jag behöver inte den här egentligen. Dessutom var den rätt dålig, svår att ställa.

Så lösningen blev att avskilja avskiljaren med regulator från kompressorn och skruva tillbaka kopplingen direkt. Gick precis att vrida upp hela armaturen så mycket att det gick att skruva av.

Läckande armaturdetalj:

Kompressor med den eländiga grunkan avlägsnad, satt före kopplingen innan:


6 kommentarer | Läst 3156 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tis 04 okt 2011, 21:19
farlig grej det där, jag slår alltid av kompressorn innan jag går in, brandfara.
av totte ons 05 okt 2011, 00:50
Helt rätt Slurfi, det borde man alltid göra! Har nog slarvat med det lite för mycket. Räcker ju med att en slang skjuter och det är lätt hänt.
av totte ons 05 okt 2011, 15:56
Har för övrigt skruvat isär regulatorn och kollat, det var hål i ett membran, så nu är skräpet i soporna.
av Mikael ons 05 okt 2011, 17:13
totte skrev:Helt rätt Slurfi, det borde man alltid göra! Har nog slarvat med det lite för mycket. Räcker ju med att en slang skjuter och det är lätt hänt.


Jag köppte en säkerhets timer på Biltema tror jag det var som räknar ner under upptill två timmar sedan stänger den av strömmen.Funkar dock bara på 220 volts kompressorer.
Känns lite säkrare så man slipper fundera på om man stängt av kompressorn. 8)
av Slurfi ons 05 okt 2011, 20:38
verkar smart, en sån med 6h & 3-fas hade vart fin.
av totte ons 05 okt 2011, 21:03
Inte alls dumt. Har man trefas så får man fixa en kontaktor och styra med tiduret.