Så var det vinterns först riktiga köldknäpp. -32 förra natten, dagens toppnotering blev -24 och nu vid åtta-tiden är det jämna fina -30. Det blir lite raska uteaktiviteter just nu. Hundarna kan inte vara ute länge i sträck innan tassarna börjar bli för kalla. Det ser faktiskt lite komiskt ut när en hundstackare försöker lyfta alla fyra tassarna på en gång.

Så det blev utgång mitt på dagen. Först en sväng nedåt infartsvägen med jyckarna, snabbsket (jyckarna alltså) och vände och rusade hem igen. In med dom, ut med tre vedkorgar och lasta och dra in. Sen på med tjockhandskarna och snabb promenad til postlådan och hem igen. Slutligen utdelning av fågelfrö åt de bevingade vännerna. Därefter dags att in och elda vidare i kamin och köksspis.

Han gå ner till -31 medan jag skrev det här och laddade upp bilderna från kameran.

På väg mot postlådan

Solsken i alla fall, välkommen omväxling till allt gråväder vi haft


7 kommentarer | Läst 2384 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av nexon fre 03 feb 2012, 21:27
Trevligt med lite kyla. Nu har det kommit lite till skåneland med. -16 i morse och vid 19 tiden så var det -14. Härligt. Skulle få komma lite mer snö.
av Apple farmer fre 03 feb 2012, 21:40
Stemningsbilde fra Norge i dag. -30 på morgenen. Rutinen blir fyring, melke ku, mer fyring, bære ved, melke ku igjen og enda mer fyring :smile:
Bilagor
av axwell fre 03 feb 2012, 23:14
Plogvallarna på väg mot postlådan ser så prydliga ut, raka och regelbundna.
Måste vara gjorda innan 2cv hamnade i karantän.

Nästa vinter då.........................................?
av Uvskogen fre 03 feb 2012, 23:21
Instämmer med föregående kustbo, väldigt snygga snövallar!
av kalhygge fre 03 feb 2012, 23:25
trevligt (skogs)väder - skulle oxo vilja ha lite sånt (fast bara på nätterna) så jag kunde jaga mina vindfällen utan att göra spår!!
av totte lör 04 feb 2012, 00:58
Brukar kännas när det är så kallt i Skåneland.

Fin bild Apple farmer, det är ungefär så livet blir i det här vädret. Jag jar dock ingen ku å melke.

Det där är allmänna vägen, den får nån annan sköta. Traktorn är egentligen inte i karantän, efter garageröjningen och när det blir lite mildare igen så skall jag fixa till detaljerna på plogen, lär komma mer snö innan vintern är slut.

Besvärligt Kalhygge med tjälfria vintrar.
av totte lör 04 feb 2012, 21:29
Apple farmer skrev:Stemningsbilde fra Norge i dag. -30 på morgenen. Rutinen blir fyring, melke ku, mer fyring, bære ved, melke ku igjen og enda mer fyring :smile:


En stämningsbild härifrån:

Bilagor