Första jobbet idag var att åka till stan och köpa en massa grejor, bl a ett ventilgaller. Annars var det mest eldon, uttag, kabel och dosor.

Väl hemma igen inledde jag övningarna med att sticksåga öppningen för det nyinköpta ventilgallret.



Sen gick jag in och rev ner den gamla fläkten och skåpet som den satt fast i. Skåpet behövde lite renovering och rengöring.


Konstaterade att även här är det en murad vägg bakom skåpet och panelen.

Skåpet skruvade jag sen upp igen, men hål taget för röret åt sidan och hålet i bakväggen igensatt. Eftersom denny fläkten är tre cm lägre än den gamla så behövdes distansklossar under. Så skulle fläkten upp, det är lite bökigt att göra det själv. Några brädor lagom tillkapade behövdes för att stötta upp den på plats medan jag fick i ett par skruvar. Sen följde rörarbetet. Fick joxa till det där det är en skarv strax innanför skåpväggen. Klippte snitt runt om och vek ihop flikarna en aning. Tätt blir det sen med silikon.

Vad som inte syns på bild är hur ventilgallret modifierats. Luften från fläkten skall ju ut ordentligt, det får inte vara så att röret slutar strax bakom gallret inuti väggen utan tätning omkring. Så jag klippte ut en plåt, vek kanterna, klippte ett runt hål för röret och popnitade fast på gallrets baksida. Så därmed slutar röret i en tät låda, bakom själva gallret.

Allt på plats. Det skall dras fram el ordentligt sedan, just nu får det gå med en provisoriskt upphängd sladd.



Kvällens sista var att packa igen kring röret med glasull och sätta för med masonitbitar. Den gamla fula kryddhyllan åkte upp för tillfället, den skall bytas mot något snyggare sedan.


4 kommentarer | Läst 3604 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tis 17 okt 2017, 13:07
Skönt att bocka av det. :-bd
av Huskvarna tis 17 okt 2017, 16:26
Med risk för att vara petig. Kosta på dig rätt isolering kring röret. Stenull står emot brand mycket bättre om olyckan skulle vara framme. :-b
av totte tis 17 okt 2017, 21:06
Vet det om glas- och stenull. Spelar noll roll i det här fallet, men tack för påpekandet!
av halvproffs ons 18 okt 2017, 13:06
Stenullen smälter vid 1000grader och glasullen vid lite lägre temperatur. Har nog ingen större betydelse för då har säkert huset brunnit ned redan. Om man ska vara petig.