Så är man hemma, ja kom ju hem i torsdags kväll, något försenad. Gick ombord på Bromma i god tid, fem minuter före start meddelar kapten att vi tyvärr måste byta flygplan eftersom det uppstått nåt fel på en dörr. Så det var bara att knalla ut och iväg bort till en annan ganska kall kärra som dom uppenbarligen just kopplat in på markkraft. Nåväl den fungerade i alla fall, så vi landade i Umeå någon halvtimme försenade och skäligen kalla om rumporna.

Isläget i Bottenhavet något söder om Umeå


Plusgrader har det varit här hemma i flera dagar i sträck och det har rasat från taken. Idag upptäckte jag att hela lasset släppt på baksidan av uthuset, blockerande vägen till komposten bl a. Så det blev att backa ut Gilson och attackera högen.

Redo för angrepp

Uppdraget utfört, fienden nedkämpad!


Just nu är det nere under noll precis, är bara glad om det inte blir mera töväder nu, skogen har rensat sig bra, men blåis på vägarna slipper jag gärna.

För de som oroat sig för den lilla franska traktorn, kan jag meddela att den mår bra, trots att den saknat sällskap ett tag. Har varit nere och pysslat om den både igår kväll och idag, återkommer med rapport från garagefronten.

2 kommentarer | Läst 1211 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 29 jan 2011, 23:00
Det ser alltid lika roligt ut med snöslunga, det blir så fina gångar. Prydligt är nog ordet!
av totte sön 30 jan 2011, 02:53
Jo, det är sant, blir lite extra spektakulärt när man tuffat sig igenom en sån här vall också. Skönt var det att få undan, får det ligga och frysa ihop så blir det så hårt att slungan inte rår på det.