Ja, som om det skulle vara nåt att skriva om. Jo, det är en tilldragelse. Flera veckor har gått nu med en stadig ostvind som svept in fukten från havet och gett ett ogenomträngligt gråväder. Inte en solglimt, nästan konstant duggregn och ibland mer regn. Så det var faktiskt värt att notera att solen skiner och att det nästan inte blåser alls. En hygglig promenad infördes sålunda omedelbart på dagordningen.


Här brukar det vara en bäck. Den har varit helt torr sedan försommaren. Det som kommit senaste månaden sugs upp och försvinner i marken.



Här stod lite gles blandskog innan, det är gamla åkrar som växt igen. Det avverkades för något år sen och nu kommer det att bli björkskog, det är planterat.




6 kommentarer | Läst 4268 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tor 20 okt 2016, 17:37
Trevligt när man får en chans att gå ut i sånt fint väder.
Gäller att ta tillvara på dom sista sådana dagarna.
Hösten är en härlig årstid.
av Uvskogen tor 20 okt 2016, 18:37
Det ut som härliga höstpromenadmarker! Absolut väl värt att skriva om. Har du skaffat dig en ordentlig spatserkäpp nu? Har för mig skånegubbarna har det i filmer och så. :)
av Slurfi tor 20 okt 2016, 19:33
Skönt att ta sig ut ibland
av lfq tor 20 okt 2016, 19:47
Ja den där ostvinden är aldrig rolig, fukt och blåst på hösten och kyla och blåst på våren. Men håll ut snart kommer solen och då blir det sommar igen.
av totte tor 20 okt 2016, 21:09
Jo, hösten kan vara riktigt fin, och en sån här dag är toppen, men nu har det inte varit alls nån härlig höst de senaste veckorna. Men, som lfq skriver, snart är det vår och sol igen, därför som jag bor i Skåne numera :grin:

Nä Uvskogen, nån käpp har jag inte börjat med, så stapplig har gubben inte blivit än.
av Blivande snickare lör 22 okt 2016, 20:42
Skönt för livskrafterna när det är lite soligt mellan varven. En promenad då i gott sällkap är en riktig batteriladdare.

Ja å bäcken.. den var inte mycket å bada i! :grin: