Första plockningen idag. Var ganska bra som jag gissade i tisdags att det skulle vara lagom att gå ner till helgen. Nu hade det mognat till rätt ordentligt och på ett par timmar drog jag ihop 3 kg. Det är ganska mycket kart kvar så det är nog läge om fyra - fem dar att ta en runda till.

Redo att knalla hem


En perfekt dag för plockning var det torrt, soligt, runt 20 grader och en hygglig vind som höll undan mygg och annat otyg.

5 kommentarer | Läst 3802 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Uvskogen lör 28 jul 2012, 18:08
Ser härligt ut! Tror du att det är möjligt att du gräver upp typ 3 plantor och lägger i ett vadderat kuvert och skickar till mig? Har inga hjortron på min myr. Kan det fungera månntro?
av Kse lör 28 jul 2012, 20:08
Häll ut lite hjortronsylt på myren så kommer det säker hjortron :grin:
Nä men hjortron borde ju funka att plantera. :?:

Kanske måste ut och plocka hjortron när man kommer ner mot Ume då, här verkar det inte bli några alls i år.
av totte lör 28 jul 2012, 22:43
Uvskogen: Om där inte redan finns så lär det nog vara lika bra chans att plantera som med Kse: excellenta förslag. Hjortron finns i hela landet, men bara där dom vill.

Kse: Kan visa vägen till en myr där det brukar finnas, har inte kollat den i år men brukar vara rätt pålitlig.
av Blivande snickare sön 29 jul 2012, 11:45
Härligt! Assistenterna var med ser jag :) .
av totte sön 29 jul 2012, 12:26
Utan assistenter går det inte alls bra, då har jag ingen som sätter sig på hjortronen, står precis där jag skall plocka, springer på mig så jag sätter mig i mossan eller välter hinken. :lol: