Så var resan slut, kom hem vid åttatiden ikväll, efter en etapp på 70 mil nerifrån Grythyttan där jag övernattat hos en motorsågsbekant.

Lite otur var det, Uvskogen har ju varit uppåt och jag neråt, men han och dottern hann passera Umeå under dagen, han ringde nån gång när jag var i Ludvika, dvs inte alls långt från hans hemtrakter, och de var då en timme bort från mina trakter. Så det blev inget Uvskogsbesök åt varken det ena eller andra hållet den här gången.

Annars har det varit en mycket trevlig resa, har hälsat på massor av trevliga människor, intagit en och annan pilsner, samt även varit nykter tidvis.

Senaste skogsforumisten jag träffade var Masterchief med familj på campingen i Horn, dit jag kom på söndagskvällen och stannade över till måndagen. Vi hade en mycket trevlig kväll där, Ferdinand och jag gjorde vårt bästa för att mörda en flaska whisky, det lyckades dock inte helt. En lång, glad men lugn och städad sittning var det. Horns camping är en väldigt fin plats, finns så mycket trevligt att se där, det tror jag Ferdinand kan instämma i.

Nå, jag återkommer med bilder och mera berättelser från resan när jag tankat ur kameran och sorterat upp i bildfloden. Just nu är jag skäligen mör efter dagens resa.

4 kommentarer | Läst 2682 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av PonsseBuffaloDual ons 18 jul 2012, 13:19
om du övernattade hos en motorsågs bekant i Grythyttan lär ju de ha varit Anders Saxholm? :)
av Blivande snickare ons 18 jul 2012, 23:37
Trevligt att du kom välbehållen hem från resan, nu väntar vi på bilderna.

Ja att mörda en hela whisky är nog inte så lätt, fast man får hjälp! :lol:
av totte tor 19 jul 2012, 00:17
Ponsse...: Jomenvisst var det Saxholm.

Snickarn: Tackar, bilder kommer. Har man bara lite tid på sig så går det fint att göra lik av en flaska whisky på två man, vi jobbade rätt bra, men vi var en aning otränade så vi lyckades bara nästan :mrgreen:
av Blivande snickare tor 19 jul 2012, 00:23
:lol: Det kan vara farligt att vara vältränad oxå! :shock: