Kom hem sent på tisdagkvällen. Resan hem gick fint, enda malören var att bådas våra väskor inte lyckades ta sig till Umeå samtidigt som vi. Dom har dock anlänt nu fick jag telefonbesked om på dagen idag, jag hämtar min i morgon, när jag far till jobbet. Idag har jag förvisso jobbat, men hemifrån, dels ganska utpumpad efter dessa intensiva dagar, dels ett väglag som trotsar den mesta bekrivning.

Nå, Ferdinand hoppades i en kommentar att mötena inte var alltför tråkiga. Och nejdå, det här var riktigt upplyftande dagar. Möte är egentligen fel ord, det var mer av en arbetssession, även om vi inte producerade något, så arbetade vi fram handlingsplaner, strukturer och beslut om metoder, programvaror och tidsplaner, mm.

Här fanns bara folk som är vana att göra saker, folk som vill och kan. Elva var vi och mer än hälften kan räknas till den europeiska toppeliten inom museidatorisering. De övriga var viktiga och kunniga intressenter och deltagare på användarnivå.

Inga byråkrater och höga beslutsfattare, bara vi som skall göra jobbet och som vet hur vi kan prata om hur det skall göras. Dessutom en mycket trevlig skara som klarar den rätta balansen mellan allvar och humor, jobb och avkoppling. Det känns så otroligt bra att åka hem och ha med sig känslan av att nu vet vi vad som skall göras, en hel del om hur vi skall börja göra det. Dit hade många av oss med en hel låda full med frågetecken och undringar om det vi vill göra är möjligt, rimligt och uppnåbart. Hem åker vi förvisso med en massa nya frågor, men på en helt annan nivå där det mer handlar om en massa hur, när och vem, sånt som kräver jobb och undersökning men som inte längre ifrågasätter grunden, för den är lagd och stabil för allt vad vi kan se.

Fritid blev det inte mycket, hann inte se mer av staden än vad jag såg från glashuset på taket där vi satt och några kvarter mellan hotellet och kontoret. Kvällen på måndagen hade vi dock gemensam middag på hotellets restaurang. Lite Marocko-inspirerad meny, mycket goda rätter med massor av grillat kött, fisk, grönsaksröror, goda kryddningar och allt det som många känner igen från det nordafrikanska köket.

Ganska billigt med, en stor huvudrätt, så mycket mat som knappt fick i sig för mellan 12 - 15 €. Pratet pendlade mellan jobb och annat, stämningen på topp och lagom mycket dricka, 11 € för fyra rejäla öl. Inte ett dugg bakis dan efter, krävdes att vara helt skärpt även då.

Lyckades handla med mig lite goda holländska kakor och choklad på Shiphol, Amsterdams flygplats, en av världens tre största. Gav klara pluspoäng vid hemkomsten.

Trots storleken, Shiphol är verkligen gigantisk, så är det otroligt lätt att hitta och klara incheckning och alltihop. Föredömligt skyltat, hjälpsam och trevlig personal tillhands överallt där det behövdes. På Shiphol lyfte planet från banan på utsatt avgångstid, inte som vanligt härhemma, i bästa fall är det då man rullas ut från gaten.

Värsta biten på resan blev bilresan från Umeåflyget och hem. Efter all den snö vi fått fredag lördag så har det sen spöregnat och töat så allt är en enda moddvälling. Snösvängen verkar vara ganksa chanslös. Fryser det på nu så blir det verkligen kalasföre x_x.

Revbensspjäll från kalv, före

Efter

Utsikt från kontoret

Flodtrafik nedanför

Kvällsvy mot bron som visst är ganska berömd

Ett torn med tydlig fartygsinspiration

Mera fartygsinspirerad arkitektur


5 kommentarer | Läst 3132 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Chainsaw Charlie ons 14 dec 2011, 22:31
Håller med om att Shiphol är en väldigt välorganiserad flygplats. Man tänker inte på att den är så stor för man hittar lätt dit man ska i alla fall. Heathrow är en labyrint i jämförelse med skyttelbussar hit och dit mellan terminalerna.
av th tor 15 dec 2011, 20:39
totte skrev:Lyckades handla med mig lite goda holländska kakor och choklad på Shiphol, Amsterdams flygplats, en av världens tre största. Gav klara pluspoäng vid hemkomsten.

Trots storleken, Shiphol är verkligen gigantisk, så är det otroligt lätt att hitta och klara incheckning och alltihop. Föredömligt skyltat, hjälpsam och trevlig personal tillhands överallt där det behövdes. På Shiphol lyfte planet från banan på utsatt avgångstid, inte som vanligt härhemma, i bästa fall är det då man rullas ut från gaten.


Hissade du whiskybutiken? De har fortfarande extrapris på Macallan såg jag när jag hade vägen förbi idag. Eftersom jag redan har en så blev det en Laphroaig istället för 38€. Det blir 360 kr/l mot 600 kr/l här hemma :grin:

Håller också med om att det mesta fungerar bra utom säkerhetskontrollen som går bedrövligt långsamt trots att man har ungefär åtta parallella apparater.
av totte tor 15 dec 2011, 20:45
Hann aldrig med det där med whiskyn, tyvärr :(( ! Hade jag kommit hem med whisky, utan kakor så hade det varit ett ganska dåligt läge.

Säkerhetskollen gick rätt smidigt när jag var där, klart fortare än Arlanda.
av th fre 16 dec 2011, 21:30
I vissa lägen kan det ju vara bättre med kakor än whisky :D
av totte lör 17 dec 2011, 01:12
Så sant som det är sagt! Att utvärdera konsekvenserna av alternativen kan vara mycket viktigt i en del situationer.