Diverse nyttigheter, idag på Jula av alla ställen.

Handvinsch med wire som skall användas på släpkärran när traktorn skall lastas.


Nytt klämfäste för stödhjulet på kärran, det gamla är på väg att ge upp.

Spännband, en bit kätting, ett par kabinhakar och en bunt kapellstroppar.



Ett par sågskyddsbyxor klass 1 från Blåkläder, kanske inte världens smidigaste och bekvämaste men bra nog till de få timmar om året jag behöver dom. Har inga kedjor som går i närheten så fort som kräver högre skyddsklass.

En 1/2" rörvinkel. Den senare nu monterad på kompressorn för att få bättre ställ på anslutningen.


Så kom det ett paket från Briggsparts. Skall göra en liten renovering av motorn på snöslungan, har tappat kraft och avger mycket oljerök. Alltså nya kolvringar, toppackning, och även en ny nålventil till förgasaren och en bit bensinslang. Samt en ventilfjädertång, tror det blir ventiljustering, eventuellt slipning också.



5 kommentarer | Läst 4973 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 22 mar 2012, 08:39
Bara fina grejer.
av Kse tor 22 mar 2012, 22:28
Vadå "Jula av alla ställen".
Jula har ju mycket bra saker oxå och märker ju dessutom upp vilka grejer som håller "proffskvalitet".
av Mangan tor 22 mar 2012, 22:48
Vad är det för dimension på kättingen, och vad skall du använda den till? Inser att lite kätting kan man ha till mycket i skogen.
av totte fre 23 mar 2012, 00:07
Kse: Jojo, men visst, dom har en hel del grejor som är bra, och en del som är lite svårt att hitta på andra ställen. Men sen har dom en fruktansvärd massa goja. Det som vanligtvis avhåller mig är dock att det vanligtvis är slut på det man skall ha, och så var det den här gången också, skulle haft ett par Raaco-skåp också, men dom var givetvis slut. Men just typ släpvagnsyillbehör och såna grejor har dom rätt bra sortiment på och det är riktiga don.

Mangan: Det var 6 mm långlänkad kätting, 2 m för 59 pix. skall ha den för att göra en draglänk som skall användas när jag skall vinscha upp traktorn på släpkärran. Kätting är som du säger ganska användbart. Brukar finnas på metervara i bättre järnaffärer om man behöver mer.
av Kse fre 23 mar 2012, 01:42
Ja man får ju sålla i skiten.
Men en del bra grejor finns där som sagt.