Tror jag har nämnt det tidigare, det skall alltså bli en dubbelgrind tvärs över garageinfarten, men en dryg billängd ner så det finns plats att köra in och parkera utan att gå ut och öppna. Främst är det för hundsäkerheten, det är inte långt ut till landsvägen. Ribes håller sig vanligtvis på tomten, men får han syn på en katt så går det i hundra knutar åt vilket håll som helst. Inte för att han vill jaga, utan för att han älskar katter och vill så gärna umgås, vilket traktens katter har invändningar emot.

Ungefär så här skall det se ut när det är färdigt (staketet är här gjort i Photoshop)


Det skall också bli en öppen passage invid huset, så det går att gå runt huset utan att öppna nån grind. Det är lite odrägligt som det har varit, att man måste igenom en grind för att gå från framsida till baksida.

Eftersom det inte är något staket som går vidare åt båda sidor så behövs det ett par rejäla betongplintar för att grindarna inte skall sacka ner. Började i förrgår och grävde ner en plint, fortsatte igår med den andra plinten.
Virke och 300 mm hakgångjärn inhandlades också igår och idag började själva bygget. Rätta sättet att bygga dubbelgrindar och dubbeldörrar är att bygga dom ihop och såga itu sedan.


Konstruktionen är klenast möjlig, för att hålla ner vikten på grindarna, så jag använder 22 mm bräder till allt. även som "reglar". Jag köpte 120 mm brädor och klyver dom så virket hållet nätt 6 cm bredd. Jag hann lagom få dit alla staketspjälorna och såga itu.



Sen har jag ägnat en stund i garaget åt att tillverka en regel till dubbelgrinden. Hur den ser ut återkommer jag till nästa gång, järnbitarna hänger just nu på tork efter rostskyddsmålning.

2 kommentarer | Läst 4134 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi lör 22 aug 2015, 23:37
Ja det där med grindar, ibland har jag funderat om man skulle göra nåt sånt men sen kom jag i bryderier
för då måste det fjärrstyras osv, sen blev det lättare att inte ha nån grind iaf. Men det gnager lite ibland.
av totte mån 24 aug 2015, 00:14
Ja, det är avskyvärt att ha grind som man måste ut och öppna och stänga var gång bilen skall ut eller in. Därför som jag lämnade parkeringsplats utanför min grind.